Спортивні новини Харкова | 23.12.2022

23.12.2022 18:26   -

Збірна України з бадмінтону з харків’янами Марією Столяренко, Поліною Бугровою, Єлизаветою Жаркою, Ганною Міхальковою, Глібом Бекетовим та Михайлом Махновським у складі виграла кваліфікаційний турнір на чемпіонат Європи серед змішаних команд, який проходив у швейцарському Оберкірсі. У третій відбірковій групі українці здобули максимальні три перемоги. Команди Гренландії та Угорщини вони здолали з однаковим «сухим» рахунком п’ять: нуль. В заключний ігровий день – «дотиснули» головних фаворитів відбору, збірну Іспанії на чолі з олімпійською чемпіонкою Кароліною Марін – три: два. По два бали у цьому центральному матчі українській збірній принесли вихованка Харківського бадмінтонного спортивного клубу Марія Столяренко та Данило Боснюк із Дніпра. Спільними зусиллями вони виграли мікст, Столяренко також була першою у парному розряді в тандемі зі своєю одноклубницею Єлизаветою Жаркою, Боснюк другу перемогу здобув у поєдинку одиночного розряду. У підсумку українська збірна фінішувала у своїй відбірковій групі на першому місці та вийшла у фінальну частину бадмінтонного Євро серед змішаних команд, яка відбудеться у середині лютого у Франції.

Не так страшно пропустити удар, як залишити його без відповіді. Цей та інші постулати боксу учасники молодіжного чемпіонату України, що відбувся в рамках ХХ турніру на призи заслуженого майстра спорту Андрія Котельника, перевіряли у Львові. У змаганнях брали участь двісті спортсменів не старше вісімнадцяти років. Головну інтригу львівських баталій визначали багато обставин, і насамперед те, що чемпіонат був відбірним до збірної України нового скликання на дві тисячі двадцять третій рік. Найкращий результат показала збірна Львівської області. Господарі турніру посіли перше загальнокомандне місце. Харківські боксери здобули на місцевому рингу дві золоті та одну срібну медалі. Успіх закономірний. Впевнені виступи харків’ян у всіх вікових групах давно стали звичним явищем. Максим Зименко, який представляє Першотравневий клуб боксу “Карат-777”, був першим у Львові в найлегшій ваговій категорії – до сорока восьми кілограмів. У фіналі підопічний Дениса ГустОдима переміг лідера вінницької команди Арсена ЗемнухОва. Зименко став чемпіоном та майстром спорту України. Срібний призер чемпіонату Європи серед юніорів Богдан ЧелдИк зі школи вищої спортивної майстерності завоював молодіжний титул у вазі до шістдесяти кілограмів. Вихованець заслуженого тренера України Сергія Данильченка та Віталія Ярового побив у фіналі дніпровського боксера Артура Кузьменка. Ще один учень Дениса Густодима Микола Лактіонов бився за перемогу в категорії до вісімдесяти кілограмів, але у вирішальному поєдинку поступився сумчанину Валентину Дударенко. Поразка-не біда. Це ще й запорука майбутніх перемог. Тим більше, що львівське “срібло” принесло Лактіонову звання майстра спорту. Чемпіонат Європи з боксу серед молоді пройде у квітні у столиці Болгарії -Софії.

У Чернівцях відбувся прем’єрний Кубок Ліги з волейболу за участю восьми клубів чоловічої Суперліги України. Чвертьфінальні пари були складені з урахуванням турнірного становища після шести турів регулярного чемпіонату країни. “Юракадемії”, яка перебуває на п’ятій позиції, протистояла четверта команда таблиці-“Житичі- Полісся”. Харків’яни розпочали зустріч потужно і у стартовій партії перемогли житомирських волейболістів із перевагою у дванадцять очок. У другому сеті підопічні Сергія Коваленка поступилися у грі на більш-менш-двадцять чотири: двадцять шість, але надалі повернули ініціативу і перемогли-три: один. За вихід у фінал вони билися з лідером Суперліги-клубом “Епіцентр-Подоляни” з Городка Хмельницької області. У дебюті суперники обмінялися переможними партіями. У першій – подоляни забили на сім м’ячів більше, у другій – “юристи” взяли реванш – двадцять п’ять: двадцять три. Однак розвинути цей успіх їм не вдалося. Програвши два наступних сета з однаковим рахунком – дев’ятнадцять: двадцять п’ять, ” Юракадемія ” вибула з боротьби за трофей. Ну, а “Епіцентр-Подоляни” здолав у фінальному поєдинку дніпровський “Прометей” – три: два і став першим володарем Кубка Ліги.