Спортивні новини Харкова | 21.01.2023

21.01.2023 18:38   -

Марія Столяренко та Єлизавета Жарка стали бронзовими призерами етапу Кубка Європи з бадмінтону, який відбувся в столиці Естонії- Таллінні. На дебютних міжнародних змаганнях нового сезону вихованки Харківського бадминтонного спортивного клубу посіли трете місце у жіночому парному розряді. По ходу турнірної дистанції лідери «посіву» перемогли суперниць з Фінляндії, Данії, а також шведсько-словенський дует. Усі три поєдинки Столяренко та Жарка виграли у двох партіях. Однак за вихід у фінал вони поступилися сьомій парі турніру зі Швеції – дев’ять : двадцять один, шість: двадцять один і здобули бронзові нагороди естонського етапу Кубка Європи. Ще один харківський дует: Варвара Фролова та Софія Лаврова зупинився в першому раунді. В одиночному розряді до основної сітки пробилася лише Столяренко, яка подолала три кола кваліфікації, але в стартовому раунді «основи» вона програла суперниці з Данії у двох партіях – п’ятнадцять: двадцять один, сімнадцять : двадцять один.

Харківський каратист Айман Такзіма відкрив новий сезон виступом на першому етапі Серії А, який відбувся в Афінах, і який зібрав тисячу сто шістнадцять учасників із сімдесяти чотирьох країн. Підопічний заслуженого тренера України Олега Ястребова провів у ваговій категорії до шістдесяти кілограмів п’ять боїв, чотири виграв, але потрапити на п’єдестал не зумів – сьоме місце. Однак у спорті не все вимірюється виключно медалями. Результат, який Такзима показав у грецькій столиці, дозволив йому піднятися у ТОП-10 рейтингу Всесвітньої федерації карате. Точніше не піднятися, а увірватися. Адже ще рік тому спортсмен та тренер спортивного клубу “Тайкан” посідав у світовому “табелі про ранги” сто двадцять сьоме місце. Тепер – десяте. До речі, минулого сезону Айман Такзіма завоював на етапах Серії А дві медалі: золоту – в Джакарті, срібну – в Памплоні. Вихованка харківського клубу “Гладіатор” Лоліта Костриця боролася в Афінах за “бронзу” в жіночому куміте у вазі до шістдесяти восьми кілограмів, але програла та завершила дебютний для себе етап Серії А на п’ятій підсумковій позиції.

Андрій Зимнох вийшов у основну сітку юніорського Відкритого чемпіонату Австралії, що проходить у Мельбурні. У фіналі кваліфікації сімнадцятирічний харківський тенісист здолав у трьох сетах першого “сіяного” американця АдІтія ГанесЕна – шість: один, шість: сім, шість: чотири. Суперником Зимноха у стартовому раунді буде ще один представник США Хайден Джонс, посіяний на мельбурнському харді під дванадцятим номером.

На черзі-волейбол. Відзначивши новорічні та різдвяні свята, команди чоловічої Суперліги прибули до Чернівців на сьомий тур регулярного чемпіонату України. Харківська “Юракадемія” у стартовому матчі з’ясовувала стосунки з волейбольним клубом “МХП-Вінниця”. До очної зустрічі суперники підійшли практично з однаковим турнірним багажем. Вінницькі волейболісти мали на два очки більше та розташовувалися в таблиці на третій позиції, “юристи” – на п’ятій. Намічалося запекле протистояння, таким воно й вийшло. Першу партію взяли харків’яни – двадцять п’ять: двадцять два, у другій – успіх був на боці гравців з Вінниці, які забили на три м’ячі більше. У третьому ігровому відрізку вони були сильнішими з перевагою у шість очок, але підопічні Сергія Коваленка швидко вирівняли ситуацію, вигравши четвертий сет із рахунком-двадцять п’ять: вісімнадцять. Тай-брейк – гра нервів. В укороченій партії розгорнулися справжня драма. Суперники довгий час лідирували по-черзі, не дозволяючи один одному піти у відрив. Зробити вирішальний ривок вдалося “МХП-Вінниці” – двадцять: вісімнадцять і три: два – у матчі. “Юракадемія” поступилася, але заробивши один турнірний бал, піднялася в таблиці на четверту сходинку. Лідирує “Епіцентр-Подоляни”, другим слідує “Прометей”, третє місце посідає вінницький клуб. Суперником “юристів” у другому матчі сьомого туру буде один з аутсайдерів регулярного чемпіонату-“Барком-збірна України U18”.