Спортивні новини Харкова | 19.08.2022 (відео)

19.08.2022 17:22   -

Випускниця Харківського коледжу спорту Альбіна Рілля здобула срібну медаль на юніорському чемпіонаті світу у віковій категорії: “двадцять років”, який триває у Софії. Вона посіла друге місце у вазі до п’ятдесяти п’яти кілограмів. Похід на планетарний п’єдестал Рілля розпочала з однієї четвертої фіналу. Почала красиво, поклавши на лопатки туркеню Тубу Демір незадовго до закінчення першого періоду. У півфінальній зустрічі з лідером збірної Індії Манжу Манжу вихованка Романа Осьмакова та Сергія Некрасова витратила більше сил і часу, але результат той же – перемога на туше та вихід у фінал, в якому їй протистояла японка Мое Кійооко, яка виграла до цього на софійських килимах три поєдинки. Японська спортсменка була сильнішою й в головній сутичці. Кійооко здобула технічну перемогу. Рілля стала віце-чемпіонкою світу U20. У червні Альбіна виграла “бронзу” юніорського чемпіонату Європи.

На чемпіонаті Європи з велоспорту на треку в німецькому Мюнхені виступали четверо харків’ян. Найкраще проявив себе майстер спорту України міжнародного класу Владислав Денисенко. Двадцятиоднолітній підопічний Сергія Теліцина та Марії Зарванської став четвертим у чоловічому кейрині. Вигравши попередній заїзд і фінішувавши на другій позиції у півфінальному, харківський «динамівець» у фіналі претендував на медаль, але йому не вистачило трохи везіння та досвіду виступів на дорослому рівні. У битві за «бронзу» Денисенко програв французу Мелвіну Ландерно менше ніж півкорпусу. Титул дістався ще одному французькому велогонщику Себастьяну Віжьє. Михайло-Ярослав Дудко посів сімнадцяте місце. У командному спринті Денисенко, Дудко та Джабар Абдул були десятими. В індивідуальному спринті Денисенко показав вісімнадцятий результат, Дудко – двадцять перший. Алла Білецька фінішувала п’ятою у жіночому командному спринті разом із Оленою Стариковою, яка представляє Львів, та Олександрою Логвінюк із Луцька. Старікова принесла Україні на мюнхенському чемпіонаті Європи дві медалі. Вихованка харківського велоспорту заробила «срібло» у гіті на п’ятсот метрів, «бронзу» – у кейрині. Із двома нагородами українська збірна замкнула ТОП-10 медального заліку. Трійку найкращих команд склали Німеччина, Франція та Італія.

Олексій Харківський боксер Іван Безуглий вийшов до фіналу чемпіонату Європи серед школярів, який проходить у турецькому Ерзурумі. Він забезпечив собі як мінімум срібну медаль у ваговій категорії до шістдесяти кілограмів. Вигравши на місцевому рингу два поєдинки, тринадцятирічний учень тренера комплексної дитячо-юнацької спортивної школи “ХТЗ” Романа Шкарупи зійшовся у півфіналі з англійцем Ентоні Маккарті. Бій вийшов цікавим та конкурентним. Стартовий раунд залишився за Безуглим, у другій “двохвилинці” суперник трохи вирівняв ситуацію, але не більше. У заключному раунді загальна картина не змінилася, судді роздільним рішенням – 3:2 оголосили переможцем харків’янина, який у суботньому фіналі схрестить рукавички з боксером із Греції. На торішньому чемпіонаті континенту Іван Безуглий здобув «золото» у вазі до п’ятдесяти чотирьох кілограмів.

Жіночий футбольний клуб “Житлобуд-2” розгромив грузинський “Ланчхуті” у півфінальному матчі першого відбіркового раунду Ліги чемпіонів, який стартував у Хорватії. Харків’янки забили п’ять “сухих” м’ячів. Ірина Котяш зробила “дубль”, по одному разу відзначилися Роксолана Кравчук, Яна Калініна та Ольга Осипян. У фіналі кваліфікації суперником “Житлобуду-2” буде чемпіон Казахстану “БііК-Шимкент”.

“Металіст 1925” у заключному контрольному матчі літнього міжсезоння здолав у Щасливому запорізький “Металург” – 2:0. Харків’яни провели по одному голу у кожному з таймів. На тридцять п’ятій хвилині Владислав Дмитренко відкрив рахунок, на п’ятдесятій – підсумок спарингу підбив Артем Габелок. Усього підшефні Валерія Кривенцова провели на літніх зборах дев’ять матчів -вісім виграли, один завершили внічию. У стартовому турі Української Прем’єр-Ліги “Металіст 1925” зіграє із “Шахтарем”. Це буде двадцять четвертого серпня.