Спортивні новини Харкова | 17.02.2023

17.02.2023 19:36   -

Катерина Табашник показала свій найкращий результат сезону на міжнародних змаганнях зі стрибків у висоту, що відбулися чеському місті Баньська-Бистриця. Один метр дев’яносто три сантиметри вона взяла з першої спроби. Попереднє власне досягнення цього року харківська “висотниця” покращила на три сантиметри. Метр дев’яносто п’ять, які гарантували місце на п’єдесталі, Табашник не підкорилися і вона завершила турнір на четвертій підсумковій позиції. Можливість піднятися вище над планкою та суперницями у Катерини буде на чемпіонаті України у закритих приміщеннях, що пройде протягом найближчих трьох днів у Києві. У Баньська-Бистриці перемогу у жіночій “висоті” здобула лідер світового сезону Ярослава Магучих. Українська спортсменка виграла змагання з результатом – один метр дев’яносто сім сантиметрів. У ранзі переможниці Магучих штурмувала два метри чотири сантиметри, але невдало.

Чемпіонат Європи з велоспорту на треку, що відбувся у швейцарському Гренхені, для шістьох харківських учасників вийшов турніром на перспективу. Молоді й талановиті «динамівці» поки набувають міжнародного досвіду на змаганнях такого рівня і на цьогорічному Євро зірок з неба не хапали. Алла Білецька у складі жіночої збірної України була дев’ятою в командному спринті, в індивідуальних дисциплінах – стала тринадцятою в кейрині, чотирнадцятою в спринті й п’ятнадцятою в гіті на п’ятсот метрів. Дворазовий призер минулорічної першості світу серед юніорів Валентин Кабашний на нинішньому дорослому чемпіонаті континенту двічі займав дванадцяту позицію – в гонці з вибуттям та медісоні. Богдан Данильчук, Владислав Денисенко, Михайло-Ярослав Дудко показали аналогічний результат в командному спринті. В кейрині Денисенко був тринадцятим, Данильчук посів у підсумковому протоколі сімнадцяту строчку; Дудко фінішував вісімнадцятим в гіті на тисячу метрів. Лідери української збірної Олена Старікова та Роман Гладиш на нинішньому чемпіонаті Старого Світу не виступали. Головну роль на Євро-2023 виконали німецькі трековики, які здобули тринадцять нагород, з них сім золотих, й посіли перше загальнокомандне місце. Компанію в призовій трійці їм склали збірні Великої Британії та Голландії.

«Політехнік» провів у Києві три матчі поспіль в рамках першого етапу чемпіонату України з баскетболу серед команд вищої ліги й в усіх переміг. В перших двох – за явною перевагою, накидавши суперникам однакову кількість ігрових очок. Аутсайдера групи «Чернігів-ШВСМ» підопічні Валентина Кулібаби здолали з рахунком 104:52, «Полтаву» – 104:42. В третій ігровий день харківські баскетболісти зустрічалися з прямим конкурентом за вихід у наступний етап – миколаївським «Ніко-Баскетом». Ключовим у матчі став другий ігровий відрізок, в якому «політехніки» забили на десять очок більше. Надалі вони контролювали хід подій на площадці й довели справу до логічного завершення – 90:81. Лідерами атак харківської команди в цих поєдинках стали Максим Мочалов, Микита Бонадренко та Родіон Кузьмін. В таблиці третьої групи «Політехник», маючи шість перемог у дванадцяти зіграних матчах, посідає четверте місце. Вище розташувалися «Кривбас», «Збірна Сумської області» та «Ніко-Баскет». На першому етапі кожному з клубів залишилося провести по три гри. До наступного етапу з групи вийдуть три кращі команди.

“Харківські берсерки” зазнали чергової невдачі в регулярному чемпіонаті України з хокею. Команда Павла Легачова зустрічалася з лідером таблиці-“Кременчуком” і в першому періоді пропустила три шайби. Відпочинок пішов харків’янам на користь і одразу після поновлення гри вони провели два голи. Наприкінці двадцять першої хвилини відзначився двадцятиоднорічний форвард Данило Кашевко, ще за 26 секунд його молодший на рік колега по амплуа Тарас Карнаух скоротив відставання до мінімуму-два: три. З’явилася якась надія, але розвинути успіх харківським хокеїстам не вдалося, а от “Кркеменчуг” у час, що залишився до закінчення другого періоду, повернув собі перевагу в три шайби.

У заключній “двадцятихвилинці” загальна ситуація не змінилася. Відповівши на гол нападаючого “берсерків” Дениса Осадчого двома точними кидками, “Кременчук” переміг – 7:3. Харків’яни програли 16-й матч поспіль і із шістьма очками замикають турнірну таблицю.

“Металіст 1925” закрив турецький збір на мажорній ноті. У заключному контрольному матчі харківські футболісти здолали узбецький клуб “ОКМК” з Алмалика з мінімальним рахунком – 1:0. Автором єдиного голу, як і у поєдинку з “Бухарою”, став півзахисник Ростислав Русін, який відзначився на п’ятдесят шостій хвилині. Загалом “Металіст 1925” провів у Туреччині дев’ять спарингів: чотири виграв, два- завершив внічию і зазнав трьох поразок. 27 лютого підопічні Едмара Галовського зіграють у гостях із “Олександрією” у перенесеному матчі шостого туру Української Прем’єр-Ліги.

ОСТАННІ НОВИНИ