Спортивні новини Харкова | 16.08.2022 (відео)

16.08.2022 17:45   -

Харківські синхроністки, в складі національної збірної України, феєрично виступили на чемпіонаті Європи з водних видів спорту, який триває у Римі. Вони вибороли в столиці Італії вісім золотих нагород. Свій приголомшливий виступ підопічні заслужених тренерів України Світлани Саїдової, Валерії Меженіної та Олесі Зайцевої завершили перемогою у груповій довільній програмі. Марта Федіна, Марина та Владислава Олексіїви, Олеся Дерев’янченко, Вероніка Гришко, Ангеліна Овчиннікова, Анастасія Шмоніна та Валерія Тищенко виграли фінал з результатом – дев’яносто п’ять і сто тисячних балів. “Срібних” італійок вони випередили на два з половиною бали, команду Франції, яка посіла третє місце, на чотири з половиною. Використовуючи боксерську термінологію – це перемога за явною перевагою. По шість золотих медалей у римській акваторії “виловили” Федіна та сестри Олексіїви.

Сильні боксери в Харкові також є. Причому у всіх вікових групах – від юнаків до дорослих. Один із них – Іван Безуглий вийшов у півфінал чемпіонату Європи серед школярів, який проходить у турецькому Ерзурумі. Вихованець тренера Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи “ХТЗ” Романа Шкарупи гарантував собі місце на п’єдесталі у вазі до шісТдесяти кілограмів. У перший день континентальних баталій Безуглий побив італійця Нокаделло Тіберіо, в чвертьфінальному поєдинку взяв гору над лідером збірної Хорватії Асланом Красничі. Минулого року Іван Безуглий став чемпіоном Європи серед школярів у ваговій катЕгорії до п’яТдесяти чотирьох кілограмів.

Ще один представник КДЮСШ “ХТЗ Артур Назлуян привів юніорську збірну України з триатлону до срібної медалі в змішаній естафеті на Кубку Європи в Кишиневі. Він виступав у ролі “забійника”. Пропливши п’ятсот метрів, проїхавши дванадцять кілометрів і пробігши три, сімнадцятирічний учень Льва та Аліни Медведєвих завершив стартовий етап другим. Надалі українські юніори зберегли за собою цю позицію. Переможцям мікст-естафети-полякам українці поступилися дванадцять секунд. Замкнула трійку призерів румунська команда. В особистих змаганнях Артур Назлуян показав п’ятий результат. Шістнадцятирічному харківському триатлету Богдану Нестеренко успішний виступ на юніорському Кубку Європи дозволив відібратися на чемпіонат Старого Світу серед юнаків, який відбудеться у вересні у Франції, а молодший на два роки Кирило Ковтуняк виграв у Кишиневі Відкритий чемпіонат Молдови.

На етапі Кубка світу з маутінбайк-марафону в турецькій Сакар’ї Україну представляв Олександр Коняєв. Один у полі не воїн? Нічого подібного. Харківський велосипедист заїхав на подіум, ставши срібним призером. А гонка була ще та. Дев’яносто кілометрів із набором висоти дві тисячі шістсот метрів, та ще й після нічного дощу. Перші дві години вийшли відносно спокійними, а потім за справу взявся чех Любомир Петруш. Він здійснив сольну атаку в гору і відірвався від групи. Коняєв кинувся за ним у погоню, але Петруш контролював хід гонки, їхав у темпі, який не дозволяв його наздогнати, а на останніх двадцяти кілометрах зміцнив свою перевагу. Харків’янин, фінішувавши на дванадцять хвилин пізніше, заробив срібну медаль і двісті рейтингових очок. Іспанський спортсмен Нельсон Вера-Рамос, програвши йому дві хвилини тринадцять секунд, зайняв третє місце. Олександр Коняєв представляє школу вищої спортивної майстерності, особистий тренер – Роман Коробов.

“Металіст”, продовжуючи підготовку до повернення в Українську Прем’єр-Лігу, провів в іспанській Ла-Коруньї благодійний матч передсезонного турніру “Тереза Еррера Трофі” з місцевим футбольним клубом “Депортіво”. Початок поєдинку залишився за харків’янами, які вже к двадцятій хвилині мали комфортну перевагу в два м’ячі. Дубль у складі «Металіста» оформив півзахисник Євген Підлепенець. Господарі поля подвійний удар по нервах пережили стійко і завдяки Альберто Куїлесу ще в першому таймі відігралися. Після перерви іспанські футболісти остаточно заволоділи ініціативою. Куїлес з пенальті оформив “хет-трик”, ще один форвард “Депортіво” Віктор Нарро встановив остаточний рахунок -чотири: два. У першому турі чемпіонату України, який заплановано на 23 серпня, “Металіст” зіграє з львівським “Рухом” у гостях.