Спортивні новини Харкова | 14.03.2023

14.03.2023 18:36   -

Батько за сина відповідає та перемагати допомагає. Рудик та Олександр Сагрунови вибороли дві золоті медалі на двадцять другому Відкритому чемпіонаті Центральної Європи з карате WKF, що відбувся у польському Бидгощі, і який зібрав понад тисячу учасників із чотирнадцяти країн світу. Склад вагомий, конкуренція серйозна – харків’янам було з ким по-справжньому позмагатися за нагороди. Рудик Сагрунов виступав у категорії: “мастерс” і став переможцем у куміте у вазі понад 75 кілограмів. Президент та старший тренер карате-клубу “ВАГР” вкотре продемонстрував, що своїх найкращих навичок не втратив. Він виглядав сильно і не залишив суперникам жодного шансу. У поєдинку за вихід у фінал Сагрунов “побив” Фабріціо Коллуру з рахунком – 8:0, у головному бою змусив капітулювати ще одного польського каратиста Войцеха Войтковські – 4:0. Олександр Сагрунов був першим у категорії до сорока кілограмів у віковій групі “10-11 років”. Дорога на вищу сходинку п’єдесталу вийшла довгою. Харківський спортсмен провів на місцевих татамі чотири зустрічі, у кожній із яких довелося викладатися на повну. На шляху до фіналу Олександр здобув три перемоги із загальним рахунком-дванадцять: нуль, але легкими вони не були – суперники чинили відчайдушний опір. Не стала винятком і фінальна битва, в якій одинадцятирічний харків’янин здолав поляка Домініка Барановського з мінімальною перевагою – 2:1. Відкритий чемпіонат Центральної Європи завершився, сезон продовжується. Наприкінці травня Олександр Сагрунов планує дебютувати у молодіжній лізі карате 1 на етапі у хорватському Поречі.

Ще одна харківська спортивна династія відзначилася на чемпіонаті України з жиму лежачи в екіпірувальному дивізіоні, що відбувся у Кам’янець-Подільському. Це Олександр та Сергій Чернишови. Вони не тільки зробили медальний дубль, а й підготували сильних учнів, які так само піднялися на національний п’єдестал. Майстер спорту України міжнародного класу, заслужений тренер країни Олександр Чернишов “озолотився” у ветеранських баталіях, ставши чемпіоном у вазі до сімдесяти чотирьох кілограмів. Перемога вийшла яскравою. У заключній спробі президент Харківської обласної федерації прауерліфтингу встановив новий рекорд України – сто сімдесят п’ять із половиною кілограмів. Колишнє досягнення десятирічної давнини він покращив на півкіло. Сергій Чернишов підтримав переможний виступ свого батька та тренера бронзовою нагородою. Він посів третє місце у категорії до шістдесяти шести кілограмів серед дорослих. Ще один підопічний Олександра Чернишова – Назар Чичьотка завоював дві медалі у вазі до п’ятдесяти дев’яти кілограмів  – дорослу “бронзу” та юніорське “золото” з результатами – сто десять і сто сімнадцять із половиною кілограмів відповідно. Олег Чеботаєв двічі піднімався на вищу сходинку п’єдесталу. Підшефний Віктора Мариненка став чемпіоном України серед юніорів у вазі до сімдесяти чотирьох кілограмів і переміг у абсолютній першості. Валентин Балковий та Володимир Гриценко удостоїлися золотої та бронзової нагород, а готував їх до змагань Сергій Чернишов. У загальнокомандному заліку юніорська збірна Харківської області була третьою.

Харківська «Юракадемія» в чвертьфінальній серії волейбольної Суперліги України зустрічалася в Чернівцях з «МХП-Вінницею-ШВСМ». Для визначення переможця п’ята та четверта команди регулярного чемпіонату зіграли усі три запланованих матчі. В першому поєдинку впевнено перемогли харків’яни- 3:0. У другому- вінницькі волейболісти взяли реванш з рахунком- три : один. Вирішальну гру краще розпочали «юристи», які завдяки активним діям своїх лідерів Віктора Шаповала, Віталія Сухініна та Микити Арбузова спочатку дотиснули «Вінницю» в стартовому сеті- двадцять п’ять: двадцять три, а потім «взяли» другу партію з перевагою в сім очок. В третьому ігровому відрізку вінницька команда спробувала повернути інтригу, вигравши його з рахунком- двадцять п’ять: сімнадцять. Але підопічні Сергія Коваленка вирішили поберегти нерви собі й своєму наставнику і в четвертому сеті діяли практично без помилок- двадцять п’ять: сімнадцять. Три: один – в матчі, два : один – в серії. Самим результативним гравцем третього поєдинку став Шаповал, який набрав сімнадцять пунктів. В півфінальній серії до двох перемог «Юракадемія» зустрінеться з командою «Епіцентр- Подоляни» з Городка Хмельницької області. В іншому півфіналі зійдуться дніпровський «Прометей» і «Житичі-Полісся» (Житомир).

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

На чемпіонаті України з велосипедного кросу, який відбувся в Білій Церкві, спортсмени збірної Харківської областi завоювали одну золоту та дві срібні нагороди. Всі на рахунку вихованок Пісочинської ДЮСШ. Медальний дубль підопічні Ігоря Гримайло оформили в молодшій дівочій категорії в індивідуальній гонці. Дванадцятирічна Вікторія Кононенко перемогла, старша на рік Ярослава Стецюк, програвши шістнадцять секунд, стала срібною призеркою. В груповій гонці на короткому крузі Кононенко посіла друге місце. Від Анастасії Адам з Кропіницького, Вікторія відстала на дванадцять секунд, «бронзову» Аліну Білаш, яка також представляє кіровоградський регіон, випередила на одну секунду. В старшій дівочій групі по два рази до ТОП-10 потрапили Карина Кононенко та Кіра Дубініна, а ближче до п’єдесталу була Карина Кононенко, яка стала четвертою в «індівідуальці». Харківський юніор Артур Нічволодов фінішував восьмим в груповій гонці. Загалом за нагороди змагалися сто шістдесят шість велосипедистів із вісімнадцяти областей.