Спортивні новини Харкова | 13.12.2022

13.12.2022 14:12   -

Каміла Конотоп виграла бронзову медаль на чемпіонаті світу, який триває у столиці Колумбії – Боготі. 21-річна харків’янка посіла третє місце у ривку у ваговій категорії до п’ятдесяти дев’яти кілограмів. Піднявши початкові 98 кілограмів, вона замовила 102а і в заключному підході взяла цю вагу, відставши від китайської та канадської спортсменок на один кілограм. Тепер усіх розсудити мав поштовх. У Конотоп спроби 116, 119 і 121 кілограм були успішними, але для того, щоб піднятися на п’єдестал цього виявилося мало – восьме місце. У двоборстві учениця заслуженого тренера України Валерія Нікуліна стала шостою. Марія Гангур виступала у категорії до 66 кілограмів. У ривку отримала нульову оцінку, у другій вправі з результатом 114 кілограмів посіла одинадцяте місце.

Наступна інформація з бельгійського Хасселта, де завершився другий етап юніорського Кубка Європи з шорт-треку. Харків’янки Катерина та Єлизавета Соловйови здобули у своїх вікових групах по три бронзові нагороди. По дві – на окремих дистанціях, по одній – у багатоборстві. У забігу на тисячу метрів Єлизавета фінішувала п’ятою, Катерина показала шостий результат на півторашці. За сумою двох етапів підопічні старшого тренера збірної Харківської області Віталія Сівака входять до ТОП-8 та претендують на участь у фіналі Кубка Європи, який пройде на початку весни в Нідерландах. Хто зрештою поїде до “країни тюльпанів” буде визначено на заключному відбірковому етапі. Він відбудеться у лютому в Італії.

Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO, що пройшов у Києві, серед дорослих, юніорів і юнаків в черговий раз підтвердив високий рівень майстерності харківських бійців. У загальнокомандному заліку головного національного турніру, який зібрав п’ятсот сорок п’ять учасників із двадцяти двох регіонів, вони посіли друге місце після киян. Замкнула трійку найкращих збірна Київської області. Переможці та призери визначалися в трьох рингових розділах – К1, лоу кік, фул-контакт, і в трьох на татамі – кік лайт, лайт-контакт, пойнт-файтинг. Вихованці харківських спортивних клубів “Майстер”, “Прайд”, “Легіон” та дитячо-юнацької спортивної школи “ХЗТД”, об’єднавши зусилля, здобули у столиці шістдесят дві медалі всіх достоїнств: п’ятнадцять – золотих, сімнадцять-срібних та тридцять -бронзових. Чемпіони та призери – головні герої, а готували їх до київських баталій заслужені тренери України Олег Галищев, Віталій Гагарін та Олексій Даньшин, а також Ольга Галищева, Олексій Кобзар, Ілля Вознюк, Ірина Кузнєцова та Микола Косюк. Після невеликого відпочинку лідери харківського та українського кікбоксингу WAKO розпочнуть підготовку до Кубка Європи, який пройде у лютому в Хорватії.

На чемпіонаті України з велосипедного кросу в Білій Церкві спортсмени харківської обласної збірної завоювали дві золоті та три бронзові нагороди. В індивідуальній гонці на чотири кілометра вісімсот метрів в дівочій категорії перемогу здобула Карина Кононенко. Свою найближчу переслідувачку Юлію Тичковську з Черкас, чотирнадцятирічна вихованка Пісочінської ДЮСШ випередила рівно на хвилину. Молодша на два роки Вікторія Кононенко завоювала в «індівідуальці» “бронзу” на дистанції вдвічі менше серед дівчат не старше тринадцяти років. В кроці від п’єдесталу в дівочих категоріях зупинилися Кіра Дубініна та Ярослава Стецюк. Вони фінішували четвертими. Харківський юніор Федір Єрьомін показав шостий результат. В елітній групі дев’яте місце в гонці на тринадцять з половиною кілометрів посів найдосвідченіший учасник змагань, 61-річний старший тренер відділення велоспорту Пісочінської ДЮСШ Ігор Гримайло. В парній гонці поза конкуренцію були Вікторія Кононенко та Ярослава Стецюк. «Срібний» тандем з Кіровоградської області відстав від них на двадцять чотири секунди. Карина Кононенко та Кіра Дубініна отримали «бронзу» в старшій категорії, серед юніорів аналогічний результат показав Федір Єрьомін разом з Володимиром Обухівським з Вінниці. Дмитро Косилко посів восьме місце в тандемі з київським велосипедистом Михайлом Осуняком. Загалом за нагороди чемпіонату України з велокросу у чотирьох вікових групах змагалися сто двадцять спортсменів з одинадцяти областей.

У шостому турі чоловічої волейбольної Суперліги, який проходив у Чернівцях, “Юракадемія” зазнала “сухої” поразки від “Епіцентру-Подоляни” з Городка Хмельницької області та обіграла тернопільську команду “Поліція охорони-Динамо”. Харків’яни оформили перемогу у чотирьох партіях – двадцять п’ять: двадцять два, двадцять п’ять: шістнадцять, вісімнадцять: двадцять п’ять, двадцять шість: двадцять чотири. У таблиці “юристи” із двадцятьма одним турнірним балом посідають п’яте місце. Від займаючих третю позицію волейболістів “МХП-Вінниця” вони відстають на два очки, від “Житичі-Полісся” – на одне. Лідирує “Епіцентр-Подоляни”, який набрав у чотирнадцяти матчах тридцять дев’ять очок.