Спортивні новини Харкова | 13.06.2023

13.06.2023 17:36   -

Другий тур чемпіонату України з олімпійського регбі-7 у чоловічій Суперлізі, що відбувся у Львові, вкотре показав, що є збірна Харківської області та решта. Харків’яни, впевнено вигравши стартовий тур, ясно дали зрозуміти, що в нинішньому сезоні вони головні та єдині претенденти на титул, а суперникам краще зосередитися на боротьбі за срібні та бронзові медалі. У Львові підопічні Вадима Колишкіна зустрічалися на попередньому етапі у групі “А” з одеським “Кредо-63” та місцевим “Соколом”. Підсумок вийшов очікуваним. Одеситів харківські “сімочники” розгромили – двадцять дев’ять: п’ять, господарів поля перемогли з «сухим» рахунком – двадцять чотири: нуль. У групі “Б” двома перемогами відзначилося хмельницьке “Поділля”, друге місце посів столичний “Політехнік”, який і протистояв харків’янам у півфіналі. Протистояли кияни не дуже переконливо, бо були биті, також, як і в першому турі, з аналогічним рахунком двадцять один: п’ять. У фінальному матчі “чорно-гранатові” з’ясовували стосунки із “Кредо-63”. Порівняно з їхнім поєдинком у групі змінилося лише одне – остаточні цифри на табло. Цього разу харківські регбісти були сильнішими на чотирнадцять ігрових балів – двадцять чотири: десять. У матчі за третє місце “Поділля” обіграло “Політехнік” – двадцять дев’ять: чотирнадцять. Після двох турів збірна Харківської області, складена з гравців “Олімпу” та “Легіону XIII”, очолює чемпіонську гонку із дванадцятьма очками. “Поділля” та “Кредо-63” відстають на три та чотири пункти відповідно. Третій, фінальний тур чемпіонату України з регбі-7 у чоловічій Суперлізі відбудеться першого липня у Києві.

Каміль Керімов став срібним призером міжнародного турніру з вільної боротьби “Меморіал Маттео Пелліконе”, який завершився в італійському місті Сассарі. У фінальній сутичці двадцятитрирічний харківський “динамівець” поступився спортсмену з Казахстану та посів друге місце у ваговій категорії до шістдесяти одного кілограма. Збірна України здобула перемогу у загальнокомандному заліку.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Вікторія Кононенко принесла збірній Харківській області єдину нагороду юнацького чемпіонату України з велоспорту на шосе в олімпійських видах програми, який відбувся в Білій Церкві. Тринадцятирічна вихованка Пісочінської ДЮСШ показала другий результат в груповій гонці серед молодших дівчат. Подолавши тридцять два кілометри за п’ятдесят сім хвилин та тридцять шість секунд, Кононенко програла на фінішній прямій Анастасії Сатуровій зі Львова одну секунду, «бронзову» полтавчанку Дар’ю Яценко – випередила на одну десяту секунди. Ще одна учениця майстра спорту Ігоря Гримайло – Ярослава Стецюк фінішувала на одинадцятій позиції. Вадим Майданник став дев’ятим в груповій гонці серед молодших юнаків, Матвій Апальков посів чотирнадцяте місце. В старшій віковій групі Роман Циркунов показав одинадцятий час, Кіра Дібініна, Марина Романенко та Карина Кононенко розташувалися на дванадцятому, тринадцятому та п’ятнадцятому місцях відповідно. В індивідуальній гонці з роздільним стартом краще в харківській команді проявила себе Стецюк, яка була дев’ятою. Вікторія Кононенко замкнула ТОП-10. Загалом за нагороди чемпіонату України з велоспорту на шосе серед юнаків та дівчат у двох вікових групах боролися сто тридцять учасників з одинадцяти областей.

На черзі – футбол. У дев’ятому турі фінального етапу чемпіонату Швейцарії в жіночій четвертій лізі “Віпкінген-2-“Житлобуд-1” U21 зустрічався з командою “Ерлікон-2” у гостях. Харків’янки відразу захопили ініціативу, гол назрівав, тільки-но забили його місцеві футболістки. Втім, підопічних Ганни Покус і Єлизавети Костюченко це не зупинило і на сьомій хвилині вони провели м’яч у відповідь. Зробила це найкращий бомбардир ліги Ганна Давиденко, а через дві хвилини Ганна Ніколаєнко вивела харківську команду вперед – два: один. На початку другого тайму Олександра Літус подвоїла перевагу, але господарки поля незабаром знову скоротили відставання до мінімуму. Побачивши, що восьма команда таблиці вміє грати у футбол і здаватися не збирається, харків’янки взялися за справу серйозно і в час, що залишився до фінального свистка, двічі вразили чужі ворота. На шістдесятій хвилині Давиденко “оформила” дубль, на вісімдесятій – остаточний рахунок встановила Поліна Позднікова. Перемога – п’ять: два. Набравши двадцять п’ять очок, “Віпкінген-2-“Житлобуд-1”  U21 посідає перше місце. Слідуючий другим “Відікон” має на шість турнірних балів менше та одну гру в запасі. Замикає лідируючу трійку “Фенікс-2”, в активі якого вісімнадцять очок. Десятий тур відбудеться найближчої неділі.

ОСТАННІ НОВИНИ