Спортивні новини Харкова | 13.01.2023

13.01.2023 18:30   -

Харківські “скороходи” розпочали новий рік у “мажорі”, “розтопивши” льодові арени в Угорщині та Німеччині. На другому етапі Кубка Європи у Будапешті тон задавали дорослі спортсмени. Данило Федоренко зробив переможний “покер”. Йому не було рівних у забігах на п’ятсот, тисячу, тисячу п’ятсот метрів та за сумою всіх дистанцій. У спринті компанію на п’єдесталі Федоренку склав Владислав Немиро, який став срібним призером. У жіночих змаганнях п’ять нагород здобули Тетяна Зарванська та Вікторія Червенко, які в угорській столиці генерально прорепетирували свої майбутні виступи на ХХХ Всесвітній зимовій Універсіаді у Лейк-Плесіді.

Зарванська взяла срібло на півторашці, на дистанціях п’ятсот, тисячу метрів і в багатоборстві стала бронзовим призером. Червенко показала третій результат у забігу на 1500 метрів. Ще одну “бронзу” будапештського карбування підопічні старшого тренера збірної Харківської області Віталія Сивака здобули на юніорському “Челленджі” Міжнародної спілки ковзанярів. Данило Бергін, Ростислав Леонтенко, Богдан Мошенський та Володимир Мельник посіли третє місце в естафеті на три тисячі метрів. Добра справа завжди приносить радість, а Леонтенко, Мошенському та Мельнику бронзовий фініш приніс ще й звання майстрів спорту України. Юні харківські шорт-трекісти відзначились на відкритому чемпіонаті Німеччини у Дрездені. Анастасія Коровченко виграла у своїй віковій категорії дві золоті та одну срібну медалі, Єлизавета Соловйова стала триразовою віце-чемпіонкою.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Вдало розпочали новий міжнародний сезон и харківські велосипедисти-трековики. На двох рейтингових турнірах, які відбулися в іспанському Сан Себастьяні, вихованці СДЮСШОР «Динамо» здобули одну золоту, дві срібні та дві бронзові нагороди. Перемогу одержала Алла Білецька. Дев’ятнадцятирічна підопічна Сергія Теліцина та Сергія Трофимова була поза конкуренцією у жіночому спринті, перемігши у фіналі місцеву фаворитку Хелену Касас Ройхе. У кейрині Білецька та Касас Ройхе помінялися місцями. Іспанка виграла головний заїзд, Білецька фінішувала на другій підсумковій позиції. Ще одно «срібло» українській збірній приніс Богдан Данильчук, який показав другий результат у чоловічому кейрині. Владислав Денисенко став на іспанських змаганнях дворазовим бронзовим призером. Учень заслужених тренерів України Сергія Теліцина та Марії Зарванської був третім у чоловічому спринті та кейрині.

Також дебютні рейтингові очки нового сезону здобули ще двоє харків’ян – Михайло-Ярослав Дудко та Данило Кириченко. А найбільш плотно харків”яни виступили в чоловічому спринті, вчетвером потрапивши до ТОП-10. Денисенко був третім, Дудко посів шосте місце, Данильчук та Кириченко показали відповідно сьомий та восьмий результати.

Знаменитому харківському спортсмену, легенді велоспорту Василю Жданову виповнилося 60 років! Чемпіон світу в командній гонці на сто кілометрів, дворазовий переможець Велогонки світу, капітан збірної, переможець “Тура Британії”, багаторазовий чемпіон СРСР, учасник літніх Олімпійських ігор та всіх професійних “Гранд-Турів”, заслужений майстер спорту-це все про нього. Після завершення спортивної кар’єри Василь Іванович Жданов працював старшим тренером збірної України з велоспорту на шосе, займався адміністративною роботою. Вітання ювіляру!

Харківські борці греко-римського стилю – кращі в Україні! А найкращим за підсумками дві тисячі двадцять другого року став Михайло Вишневецький. Визнання заслужене. Минулого сезону студент Харківського державного біотехнологічного університету виграв чемпіонати світу та Європи серед юніорів, на чемпіонаті світу U23 виборів срібну медаль у ваговій категорії до ста тридцяти кілограмів. Ще двоє учнів заслуженого тренера України Юрія Тимченка та заслуженого майстер спорту Димитрія Тимченка-Андрій Кулик та Ярослав Фільчаков посіли в рейтингу Національної Федерації греко-римської боротьби друге та третє місця відповідно. Обидва спортсмени вперше стали бронзовими призерами дорослого чемпіонату планети, а Кулик досяг аналогічного успіху ще й на Кубку світу.

ОСТАННІ НОВИНИ