Спортивні новини Харкова | 11.11.2022 (відео)

11.11.2022 19:01   -

Федір Черкашин здобув на професійному рингу двадцять першу перемогу. Зробив він це в американському Міннеаполісі, побивши в десятираундовому бою ямайського середньоваговика Натаніеля Галлімора. Двадцятишестирічний непереможений харків’янин з перших хвилин і до фінального гонгу був сильнішим, розумнішим і точнішим, судді все бачили і винесли єдино правильний вердикт: дев’яносто сім: дев’яносто три, дев’яносто дев’ять: дев’яносто один, сто: дев’яносто. Тепер у послужному списку Черкашина двадцять один виграний бій, тринадцять із яких він завершив нокаутом.

На чемпіонаті України з велосипедного кросу у Кропивницькому харків’яни здобули дві срібні та дві бронзові медалі. Усі в естафетах. Федір Єрьомін став віце-чемпіоном країни серед юніорів разом із трьома вінницькими спортсменами. Вони поступилися чотири секунди господарям траси із збірної Кіровоградської області. Тренер Єрьоміна – Віктор Водолага посів третє місце в чоловічій естафетній гонці на десять кілометрів і також у складі об’єднаної команди. У дівочих змаганнях відзначилися вихованки Пісочинської ДЮСШ. У молодшій групі 12-річна Вікторія Кононенко заробила «срібло» в компанії з двома полтавськими велосипедистками. Серед дівчат не старших п’ятнадцяти років на «бронзу» виступили ще дві учениці Ігоря Гримайло – Каріна Кононенко та Ярослава Стецюк. Юніорська збірна Харківської області, за яку виступали Артур Нічволодов, Дмитро Косилко, Єгор Целуйко та Арсеній Качанюк, показала шостий результат. В індивідуальній груповій гонці харків’яни залишилися без медалей. Ближче до п’єдесталу були сестри Кононенко, які фінішували у своїх категоріях п’ятими. Єрьомін та Стецюк були сьомими, Водолага розташувався на восьмій підсумковій позиції. Загалом у чемпіонаті країни з велокросу брали участь сто шістдесят спортсменів із тринадцяти областей.

У Києві відбувся чемпіонат України з дзюдо, який зібрав близько чотирьохсот учасників не старше вісімнадцяти років із двадцяти трьох регіонів. Харківську область на столичних татамі представляли спортсмени, які вже вісім місяців перебувають і тренуються у Румунії в рамках спільної евакуаційної програми міжнародної та української профільних федерацій. Боролися харків’яни гідно і здобули одну срібну та дві бронзові медалі. Вихованка восьмої ДЮСШ Віола Мелешкова зупинилася за крок від перемоги у вазі до сорока чотирьох кілограмів. Данило Авраменко піднявся на п’єдестал у категорії до п’ятдесяти п’яти кіло. Поступившись у третьому колі київському дзюдоїсту, він надалі завершив усі свої сутички достроково і завоював “бронзу”. Загалом Авраменко провів сім зустрічей. Ще один представник Харківського коледжу спорту Денис Мусієнко “забронзовів” у категорії до сімдесяти трьох кілограмів, у якій нагороди оспорювали сорок три спортсмени. Харків’янин виграв чотири поєдинки з п’яти, в тому числі у чинного чемпіона країни, учасника першості світу Тараса Нельзяєва з Кропивницького. У півфіналі Мусієнко зазнав поразки від майбутнього переможця змагань, львів’янина Максима Луцика. Тимур Близнюк став п’ятим у вазі до шестидесяти шести кілограмів. Готували харківських дзюдоїстів до чемпіонату України (U18) тренери: Геннадій Маханьков, Сергій Ліпілін, Олег Кармазинський, Антон Логачов, В’ячеслав Багінський, Олександр Курцев та Сергій Шевченко.

Гідна зміна підростає у спортивному карате. Результати міжнародного турніру “Буши-до” кап”, який проходив у польському місті Бидгощ, найкраще тому підтвердження. Олександр та Сюзанна Сагрунови, які представляють харківський клуб “ВАГР”, зробили на місцевих татамі медальний дубль. Це великий успіх. У змаганнях брали участь дев’ятсот спортсменів із сорока чотирьох команд та у всіх вікових та вагових категоріях була потужна конкуренція. Олександр Сагрунов вирішив головне завдання, вигравши “золото” у вазі до сорока кілограмів у категорії: “десять-одинадцять років”. На шляху до фіналу він послідовно “зачохлив” трьох суперників із загальним рахунком-дванадцять : нуль, в головному бою здолав італійця Леонардо Нанніні з перевагою в один бал. Перемога мінімальна, але це перша перемога десятирічного харків’янина на “Буши-до кап”, тому особливо дорога. Сюзанна Сагрунова, так само вперше беручи участь у цьому турнірі, стала срібним призером у вазі до тридцяти кілограмів у віковій групі: “вісім-дев’ять років”. Вік гарному карате – не завада. Усі поєдинки були щільними, перемоги давалися важко, але у таких ситуаціях загартовується характер. Сюзанна, вигравши три бої, у фіналі поступилася польській учасниці Олені Сікорські два бали та удостоїлася “срібла”. Батько та тренер харківських каратистів та за сумісництвом президент клубу “ВАГР” Рудик Сагрунов залишився задоволений.

Тепер про футзал. Учасники першого Кубка Героїв Харкова, який триває у спортивному комплексі Національного економічного університету завершили попередній етап. У вищій лізі беруть участь сім команд, найкращий результат показала «Вікторія», яка набрала шістнадцять очок. У шостому турі вона перемогла “Рост” з перевагою в чотири м’ячі – сім: три, зайняла перше місце і напряму вийшла в півфінал. “Олексіївка” обіграла “Харків ФАМ” – вісім: шість, ще в одному матчі “Маестро” здобув вольову перемогу над командою “Кредобуд”. Поступаючись після першого тайму – один: три, “майстри” після відпочинку перехопили ініціативу і завершили зустріч із рахунком-дев’ять: п’ять. У найближчий понеділок відбудуться чвертьфінали, півфінальні поєдинки заплановано на середу. Зазначимо, що у командах-учасницях прем’єрного Кубка Героїв Харкова, організованого за підтримки ГО “Дія”, є гравці з досвідом виступу за провідні українські футбольні та футзальні клуби. Остаточні підсумки турніру у всіх трьох лігах стануть відомі наприкінці листопада. Олександр Шаріков, Олексій Заржицький, Світлана Бреус, «Спортивні новини», Харків.