Спортивні новини Харкова | 07.12.2022

07.12.2022 17:30   -

Три золоті, одна срібна та одна бронзова медалі – це підсумок виступу харківських спортсменів на чемпіонаті Європи з фехтування на візках, який завершився у Варшаві. Дворазовою переможницею стала майстер спорту України міжнародного класу Олена Федота-Ісаєва. Першого дня вона виграла особистий турнір шаблісток, потім повторила успіх в особистій шпазі, здолавши у фінальній дуелі італійську фехтувальницю Розанну Паскуіно з перевагою у два уколи -п’ятнадцять: тринадцять. Ще одна підопічна заслуженого тренера України Юрія Трідуба – Наталія Мандрик виборола “золото” у командній рапірі. У півфіналі українська збірна завдала поразки Грузії – сорок п’ять: сорок один, у вирішальній битві взяла гору над італійками – сорок п’ять: сорок три. Віце-чемпіонками континенту Федота-Ісаєва та заслужений майстер спорту Євгенія Бреус стали у командних змаганнях з фехтування на шаблях. У фінальній зустрічі українки поступилися грузинським спортсменкам. “Бронзи” Бреус, Мандрик та Федота-Ісаєва удостоїлися у командній шпазі. Програвши у півфіналі збірній Грузії, вони у поєдинку за третє місце перемогли француженок із перевагою у шість уколів. Також харківські фехтувальники заробили в польській столиці чергові бали для відбору на літні Паралімпійські ігри-2024 у Парижі.

На чемпіонаті України з велоспорту на треку серед юнаків, дівчат та юніорів, який проходив у Львові, харків’яни здобули 11 золотих, 2 срібні та 2 бронзові нагороди. У змаганнях виступали сто сорок спортсменів з шістнадцяти команд. Харківську область представляли дванадцять «трековиків», на п’єдестал потрапили чотири з них. В юніорській категорії головну роль виконав «новоспечений» майстер спорту України міжнародного класу Данило Кириченко. Сімнадцятирічний «динамівець» впевнено переміг в гіті на тисячу метрів, гонці з вибуттям, спринті та кейрині. Харківська юніорка Арина Коротєєва була другою в гонці з вибуттям, на «бронзу» виступила в омніумі. В дівочій групі п’ятиразовою чемпіонкою стала шістнадцятирічна Софія Ковтун. Вона була поза конкуренцією в гіті на п’ятсот метрів, спринті, кейрині, гонці з вибуттям та омніумі. Чотири медалі здобув Валентин Варгаракин, який змагався в старшій юнацькій групі. «Золото»- в швидкоплинних трекових дисциплінах – спринті та кейрині, «срібло» в гіті на п’ятсот метрів, «бронзу» в гонці з вибуттям. Ще п’ять харків’ян – Федір Єрьомін, Кіра Дубиніна, Вікторія Кононенко, Ярослава Стецюк та Карина Кононенко відзначилися у своїх категоріях потраплянням до ТОП-10, а ближче до нагороди з них була Дубиніна, яка посіла четверте місце в гонці за очками. Готували харківських спортсменів до львiвського чемпіонату України їх особисті тренери – Сергій Теліцин, Марія Зарванська, Андрій Дубінін, Ігор Гримайло, Антон Овсяников, Віктор Водолага, Аліна Євдокимова та Валерія Залізна.

В чотирнадцятому турі чемпіонату України з хокею “Харківські берсерки” зустрічалися з переможцем минулої першості – “Соколом”. Гра проходила в київському Палаці спорту й господарі льоду почали її затято. Вони швидко захопили ініціативу, але пробити Богдана Дяченка не змогли. Не вдалося їм це зробити й після перерви. Страж воріт харківської команди діяв надійно, не допускаючи помилок. У підсумку  все вирішилось у третьому періоді. На сорок четвертій хвилині кияни відкрили рахунок. Відзначився Роман Благой. Гості із відповіддю не затрималися. Через чотири хвилини харків’яни відігралися, причому зробили це у меншості, коли свою одинадцяту шайбу в сезоні закинув найкращий снайпер цьогорічного чемпіонату Євген Абаджан. І все ж останнє слово залишилося за столичною командою а саме за її граючим тренером Артемом Бондарєвим, який приніс “Соколу” перемогу на п’ятдесят дев’ятій хвилині-два: один. “Харківські берсерки” зазнали дванадцятої поразки. У таблиці підопічні Павла Легачова посідають із шістьма очками п’яте місце. Лідирує “Кременчук”, його найближчі переслідувачі “Сокіл” та “Дніпро” відстають на одне та чотири очки відповідно.

На черзі – підсумки першого Кубка Героїв Харкова з футзалу. У прем’єрному турнірі, організованому за сприяння ГО “Дія”, брали участь п’ятнадцять команд, які були розбиті на три ліги. Спочатку вони зіграли у кожному дивізіоні один з одним в одне коло, потім продовжили боротьбу у плей-офф. Всі матчі, звичайно, вийшли різними – і за змістом, і за рахунком, але цікавими. У вищоліговому фіналі зустрілися “Маестро” та “Олексіївка”, у складах яких були гравці з досвідом виступу на професійному рівні у футболі та футзалі. Гра відразу пішла видовищна. Суперники спільними зусиллями “набили” дев’ять м’ячів. Точніше в цій перестрілці виявилася “Олексіївка”, яка “вигризла” вольову перемогу-п’ять: чотири. Ще результативнішим видався матч за “бронзу”, в якому “Вікторія” обіграла ГУНП з рахунком-сім: чотири. “Водоканал” та “Френдлі” стали переможцями Кубка Героїв Харкова у першій та другій лігах відповідно. Індивідуальні призи отримали Віталій Краноруцький, Віктор Дем’янко, Дмитро Чалий та Олексій Солоп, який був визнан кращим гравцем вищої ліги.