Спортивні новини Харкова | 07.10.2022 (відео)

07.10.2022 17:38   -

Це “Спортивні новини” і спочатку про тхеквондо ВТФ, де харків’яни вже давно знаходяться у ТОПі. Особливо на молодіжному, юніорському та юнацькому рівнях. Цього разу у скарбничку впала бронзова медаль чемпіонату Європи (U21), яку у столиці Албанії – Тірані виборов Владислав Функендорф. Він посів третє місце у ваговій категорії до п’ятдесяти восьми кілограмів, у якій виступали 29 учасників. Пробитися в такій компанії на п’єдестал було дуже складно, але можливо. Доведено Функендорфом, який виграв на місцевих даянгах три бої з чотирьох. У стартовому поєдинку вихованець Олексія Жеребчевського “прибрав” із турнірної сітки місцевого фаворита Омара Лілу, в одній восьмій фіналу здолав кіпріота Євангелоса Антоніу, у битві за вихід у півфінал і відповідно за медаль переміг ізраїльського спортсмена Орі Торгемана. Продовжити переможну ходу та поміняти гарантовану “бронзу” на благородніший метал харківському тхеквондисту не дозволив іспанець Хуго Арілло, який потім поступився у фіналі Єнешу Каплану з Туреччини і став віце-чемпіоном континенту. Владислав Функендорф отримав бронзову нагороду. Загалом молодіжна збірна України, очолювана харківським тренером Андрієм Долгополовим, виграла на чемпіонаті Європи (U21) одну золоту, три срібні та чотири бронзові медалі.

Президент та старший тренер харківського карате-клубу “ВАГР” Рудик Сагрунов продемонстрував нев’янучу майстерність на Відкритому чемпіонаті Польщі, який проходив у Бєльсько-Бяла, і в якому брали участь дві тисячі триста спортсменів із двадцяти восьми країн. Сагрунов став срібним призером в абсолюті в категорії: “тридцять п’ять-сорок чотири роки”. У півфіналі він більш ніж впевнено переміг Акопа Саркісяна – п’ять: нуль, у титульному поєдинку розійшовся по нулях з каратистом з Данії Філіпом Карлсеном, коли ж справа дійшла до хантей, то судді віддали перевагу супернику. Рудик Сагрунов посів друге місце та отримав першу в кар’єрі особисту медаль “Поліш Опен”. Чотири роки тому він завоював “бронзу” у командному куміте. У квітні сорокарічний харків’янин став третім на Відкритому чемпіонаті США у Лас-Вегасі.

Віктор Соловйов зробив срібний дубль на чемпіонаті Балканських країн із легкої атлетики у категорії “мастерс”, який приймали грецькі Салоніки. Харківський спортсмен фінішував другим на дистанціях вісімсот та тисяча п’ятсот метрів у віковій групі: “сімдесят років плюс”. Два кола по місцевому стадіону він пробіг за три хвилини тринадцять і сорок вісім сотих секунди, півторашку – за шість хвилин сорок секунд. Тепер у спортивній колекції Соловйова тридцять медалей найбільших міжнародних ветеранських змагань.

Молодіжна команда жіночого футбольного клубу “Житлобуд-1”, яка виступає в четвертій лізі чемпіонату Швейцарії під назвою “Віпкінген 3”, “перемолола” у виїзному матчі п’ятого туру аутсайдера таблиці -“Айнзідельн”. Харків’янки були сильнішими – чотири: нуль. Три м’ячі підопічні Анни Покус забили у першому таймі. На двадцятій хвилині ворота господарів вразила капітан команди Олександра Літус, на двадцять п’ятій – Руслана Алієва подвоїла результат, на тридцять третій – Валерія Тюхтій довела перевагу до крупної. Гра зроблена. Але харківські футболістки не заспокоїлися і невдовзі після перерви Олександра Літус, оформивши дубль, забезпечила розгромну перемогу. Із дванадцятьма очками “Віпкінген-3” є одноосібним лідером першої групи. Найближчі переслідувачі ФК “Хорген” та “Шлірен” відстають на три турнірні бали.

“Харківські Берсерки» відкрили новий чемпіонат України з хокею поєдинком у столичному Палаці спорту з дебютантом головного національного турніру -клубом «Київ». Відзначитися голами у стартовому періоді суперники не змогли. Автором же прем’єрної шайби сезону став нападник «вікінгів» Євген Абаджян, який вивів свою команду вперед на початку другого ігрового відрізку. Кияни, опинившись у ролі наздоганяючих, стали більше створювати моментів і на сорок п’ятій хвилині зусиллями Ігоря Лялюка відновили статус-кво. За дев’ять хвилин до закінчення основного часу матч був перерваний через повітряну тривогу. На лід хокеїсти повернулися майже через сорок хвилин. Ближче до успіху наприкінці третього періоду були господарі льоду, але харків’ян двічі виручив голкіпер Богдан Дьяченко. В овертаймі головну роль виконав уже Абаджян, який реалізував більшість “пострілом” у “дев’ятку”. Два: один – перша перемога “берсерків” та Павла Легачова на посаді головного тренера харківської команди.