Спортивні новини Харкова | 07.02.2023

07.02.2023 21:20   -

Блищить тільки золото. Максим Бугайов став чемпіоном Європи з карате ВКФ. На одинадцятому континентальному молодіжному турнірі U 21, який проходив у кіпрському місті Ларнака, вихованець харківського спортивного клубу “Вагр” був першим у ваговій категорії до вісімдесяти чотирьох кілограмів. Європейський титул дістався йому у неймовірно важкій боротьбі із суперниками із двадцяти дев’яти країн. Бугайов виграв п’ять поєдинків, і всі вони вимагали максимальної віддачі. Адже навіть найменша помилка могла призвести до поразки. На шляху до фіналу дев’ятнадцятирічний студент Академії фізичної культури здолав Данила Анісімова, який представляє Бельгію, з перевагою в один бал-чотири: три, лідера вірменської “молодіжки” Гора Нерсисяна переміг з переконливим рахунком -п’ять: нуль, серба Махайла Влашича – чотири : один, майбутнього бронзового призера Вітомира Трайковські з Македонії здолав з мінімальною перевагою -два: один.

У титульному бою Бугайову протистояв французький каратист Олександр Мартінес-Нуньєс. Це була велика битва, яку підопічний президента клубу “Вагр” Рудика Сагрунова та головного тренера національної збірної України Миколи Сіраковського виграв із рахунком-чотири: два. Перемога знакова. Максим Бугайов – перший чемпіон Європи серед молоді в історії харківського карате ВКФ. Загалом українці вибороли у Ларнаці у трьох вікових групах чотири золоті, дві срібні та дві бронзові медалі та посіли третє загальнокомандне місце після збірних Іспанії та Італії. У чемпіонаті Європи брали участь понад тисячу ста каратистів із сорока дев’яти країн.

Катерина Табашник посіла четверте місце на міжнародному турнірі зі стрибків у висоту, який проходив у чеському Густопече. Харківська спортсменка завершила змагання з особистим рекордом нинішнього сезону – один метр дев’яносто три сантиметри. Метр дев’яносто п’ять Табашник не скорилися. Виграла змагання британка Морган Лейк. Вона подолала один метр дев’яносто дев’ять сантиметрів. Срібна та бронзова медалі дісталися ще одній українській “висотниці” Ірині Геращенко та Христині Овчинниковій з Казахстану, які програли переможниці два та чотири сантиметри відповідно.

У третьому турі третього етапу футзального чемпіонату України в Екстрлізі МСК “Харків” зустрічався з останньою командою групи “Центр” – “Рятувальником” (Ромни). Передматчеві розклади були на користь харків’ян, мало хто сумнівався, що вони візьмуть три очки та зроблять це впевнено. Однак, у футзалі трапляється всяке і недооцінка суперника найчастіше призводить до неприємних сюрпризів. У тому, що аутсайдери теж хочуть і вміють перемагати, “містяни” переконалися у попередньому матчі, в якому вони поступилися “Черкасиобленерго» -п’ять: сім. А гра з “Рятувальником” підтвердила цей доказ. Добре ще, що роменські “універсали” так горіли бажанням виграти, що забивали в чужі та свої ворота, і тричі ведучи в рахунку, лідерства в підсумку не втримали.

Перший тайм вони завершили на свою користь-два: один. Одразу після перерви господарі провели другий “автогол”, на тридцять першій хвилині в черговий раз вийшли вперед, але це був їхній останній успіх. Наприкінці матчу краще діяли підопічні Дениса Овсяннікова. Мабуть згадали, що грають далеко не з лідером, а очки потрібні. На тридцять третій хвилині Владислав Васильєв відновив рівновагу, на тридцять шостий – Владислав Сорокін приніс харківській команді вольову перемогу – чотири: три. Набравши в шістнадцяти матчах тридцять очок, МСК “Харків” посідає у таблиці друге місце, очолює групу “Центр” – київський “ХІТ”, в активі якого тридцять. п’ять турнірних балів. У “західній” групі лідирує “Ураган” із Івано-Франківська, львівська “Енергія” відстає на три пункти.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У Чернівцях завершився восьмий тур чемпіонату України з волейболу у чоловічій Суперлізі – “Юракадемія” здобула одну перемогу. Програвши стартовий матч “Решетилівці” з Полтавської області у п’яти сетах і поступившись дніпровському “Прометею” – один: три, харків’яни в заключній зустрічі завдали поразки житомирській команді “Житичі-Полісся”. “Юристи” Сергія Ковленка були сильнішими у трьох партіях – тридцять: двадцять вісім, двадцять п’ять: дев’ятнадцять, двадцять п’ять: двадцять два. Сімнадцять ігрових очок переможцям приніс Ілля Поліщук, шістнадцять Віталій Сухінін. У таблиці харківські волейболісти йдуть на четвертій позиції. Вище розташовуються “Епіцентр-Подоляни”, “Прометей” та МХП-Вінниця”, нижче знаходяться “Житичі-Полісся”, який відстає від “Юраакадемії” на один бал, “Решетилівка”, “Поліція охорони-Динамо” (Тернопіль) та “Барком- збірна України U18” (Львів). Дев’ятий, заключний тур першого етапу чоловічої волейбольної Суперліги пройде з шістнадцятого по дев’ятнадцяте лютого. За його підсумками будуть сформовані пари першого раунду плей-офф.

ОСТАННІ НОВИНИ