Спортивні новини Харкова | 04.11.2022

04.11.2022 17:15   -

Листопад вивів осінь на фінішну пряму і водночас надав прискорення зимовому спортивному сезону, який, напевно, буде багатим на події. Подібним до феєричного виступу харківських важкоатлетів на чемпіонаті Європи серед юніорів та молоді в албанському Дурресі. Спільними зусиллями харків’яни здобули на місцевому помості шість золотих, шість срібних та дві бронзові медалі. Особливо досягли успіху Каміла Конотоп і Марія Гангур. Учениці заслуженого тренера України Валерія Нікуліна перемогли у вагових категоріях до п’ятдесяти дев’яти та шістдесяти чотирьох кілограмів відповідно. Також Конотоп встановила молодіжний рекорд Європи у ривку. Для Євгена Янцевича та Олега Ніколаєнко континентальний турнір вийшов срібним. Янцевич став віце-чемпіоном у вазі до ста двох кілограмів у віковій категорії: “двадцять три роки”. Він зібрав у двоборстві триста сорок вісім кілограмів, а в окремих вправах виграв ще два срібла. Ніколаєнко “розжився” нагородою з цього дорогоцінного металу в юніорських баталіях у вазі до дев’яноста шести кілограмів, показавши другий результат у ривку. У сумі Ніколаєнко був четвертим. У медальному заліку чемпіонату Європи U20 та U23 українська команда посіла третє місце після збірних Вірменії та Туреччини.

Харківський шпажист Володимир Соколов переміг на чемпіонаті світу з фехтування серед ветеранів, який приймав хорватський Задар. Він став кращим у віковій категорії: “шістдесят років плюс”, у якій виступали понад сто учасників. На шляху до фіналу Соколов виграв одинадцять поєдинків, у головній битві змусив скласти зброю відомого минулого німецького спортсмена, чемпіона світу 1985-го року в командних змаганнях, учасника літніх Олімпійських ігор у Лос-Анджелесі Ахіма Бельмана. Рахунок-десять: сім. Це п’ята особиста перемога Володимира Соколова на ветеранських першостях планети. Також у нього є командне “золото”.

У перенесеному виїзному матчі сьомого туру жіночого чемпіонату Швейцарії з футболу в четвертому дивізіоні “Віпкінген-3″- Житлобуд-1” (U21) зустрічався з одним із аутсайдером таблиці-клубом “Лайонесс”. Події на полі одразу почали розвиватися у суворій відповідності з турнірним становищем команд. Харків’янки активно пішли в атаку і до перерви забили сім м’ячів, після відпочинку вони не вгамувалися і провели ще чотири голи. А також дозволили двічі відзначитися й “Лайонессу”. У підсумку підопічні Ганни Покус здобули перемогу з переконливим рахунком – одинадцять: два. Валерія Літус зробила “покер”, Катерина Бабенко оформила “дубль”, по одному разу ціль вразили Ганна Давиденко, Катерина Сніжко, Валерія Греса, Поліна Поздникова та Валерія Тюхтій. Набравши в семи матчах двадцять одне очко, “Віпкінген-3″- Житлобуд-1” (U21) одноосібно очолює першу групу. ЖФК “Відікон”, який посідає друге місце, відстає на вісім турнірних балів. Дванадцять очок має “Хорген”, який йде третім.

Харківські велосипедисти-трековики виграли сім золотих, три срібні та три бронзові нагороди на чемпіонаті України, що відбувся у Львові. Головну роль виконав Владислав Денисенко, який завоював чотири національні титули. У двох дисциплінах компанію на п’єдесталі динамівському спортсмену склали його земляки-одноклубники. У кейрині – Богдан Данильчук та Михайло–Ярослав Дудко, у спринті – Данильчук та Данило Кириченко. Індивідуального успіху двадцятиоднолітній харків’янин досяг й у гиті на тисячу метрів з місця, Дудко став бронзовим призером. У командному спринті Денисенко здобув «золото» разом із Данильчуком та Дудко. Єгор Коробов заробив в командном спринті «срібло» у складі об’єднаної збірної разом із трековиками зі Львова та Вінниці. У жіночих змаганнях швидше гнала велосипед Алла Білецька, яка стала триразовою чемпіонкою країни. Дев’ятнадцятирічна вихованка заслуженого тренера України Сергія Теліцина та майстра спорту міжнародного класу Сергія Трофімова виграла спринт, кейрин та гіт на п’ятсот метрів. Найбільш складним вийшов фінал у кейрині, в якому Білецька “вигризла” перемогу у лідера національної збірної, володарки срібної медалі токійської Олімпіади, львів’янки Олени Старикової. Загалом за нагороди чемпіонату України з велоспорту на треку сперечалися близько ста спортсменів із дев’ятнадцяти регіонів.

“Харківські берсерки” у дев’ятому турі чемпіонату України з хокею зустрічалися у Калуші з “Дніпром”, який і вважався безумовним фаворитом. Та й як інакше, якщо херсонська команда до очного протистояння із харків’янами виграла сім матчів із восьми. Але на льоду свої закони та своя арифметика. Підшефні Павла Легачова виявили впертість і чинили грізному супернику гідний опір. В результаті перші два періоди не дали переваги жодній із команд. Більше того, не змінився і стартовий рахунок. І лише у заключній “двадцятихвилинці” херсонським хокеїстам вдалося переламати ситуацію на свою користь. З голами Данила Тищенка та Дмитра Попережая “Дніпро” здобув перемогу-два: нуль, набрав двадцять чотири очки і наздогнав лідера таблиці -“Кременчук”. “Харківські берсерки” з п’ятьма очками – п’яті.