Спортивні новини Харкова | 03.03.2023

03.03.2023 18:52   -

Сильніше той, хто перший. П’ять золотих, дві срібні та дві бронзові медалі – це підсумок виступу харків’ян на чемпіонаті України з пауерліфтингу в екіпірувальному дивізіоні, що відбувся у Коломиї. Дорослі спортсмени здобули у силовому триборстві п’ять нагород – три вищого ґатунку. Сергій Чернишов був першим у ваговій категорії до шістдесяти шести кілограмів. Показавши найкращі результати у присіданні та становій тязі, і ставши другим у жимі лежачи, 32-річний підопічний заслужених тренерів України Олександра Чернишова та Леоніда Плотницького зібрав у сумі п’ятсот шістдесят п’ять кілограмів. Перемога вийшла впевненою. Найближчого суперника Чернишов випередив на сорок кілограмів. Ще один учень Плотницького – заслужений майстер спорту Сергій Білий домінував у вазі до ста п’яти кілограмів. Титулований харків’янин виграв головний національний турнір з результатом – тисяча п’ятнадцять кілограмів: триста дев’яносто п’ять – у присіданні, двісті сімдесят п’ять – у жимі, триста сорок п’ять – у тязі. Головну конкуренцію Білому склав Олександр Рубець із Донецької області, але як і на торішньому чемпіонаті світу, він залишився другим, програвши тридцять три кілограми. Дружина Сергія – майстер спорту міжнародного класу Тетяна Біла піднялася на вищу сходинку п’єдесталу у вазі до сорока семи кілограмів. Дебютантка харківської команди набрала у триборстві – чотириста сорок п’ять кілограмів, а в становій тязі встановила рекорд України – сто сімдесят кіло. Назар Чечьотка та Богдан Семко стали у Коломиї віце-чемпіонами, Сергій Бабенко удостоївся “бронзи”. У юніорських баталіях Чечьотка та Максим Скрипкін перемогли, Олександр Шулепа посів третє місце. У загальнокомандному заліку чоловіча та юніорська збірні Харківської області були другими.

Олександра Сівцова досягла успіху на молодіжному чемпіонаті України U16 з легкої атлетики в Києві. Чотирнадцятирічна харків’янка перемогла у п’ятиборстві з результатом – три тисячі п’ятдесят три очки. У двох видах – бігу на шістдесят метрів з бар’єрами та вісімсот метрів вона обновила особисті рекорди. Компанію на п’єдесталі Сівцовій склали Уляна Петрук з Волинської області та вінницька багатоборка Софія Кірічішина, які набрали відповідно на сто сорок шість і двісті п’ятдесят очок менше.

Харківські плавці успішно проявили себе на чемпіонаті України серед молоді та юніорів у Броварах. У молодшій віковій категорії особливо відзначилася Аліна Сімоненко, яка здобула дві перемоги. П’ятдесят метрів брасом, вона проплила за тридцять п’ять і три соті секунди, дистанцію вдвічі довшу виграла з результатом – одна хвилина вісімнадцять і дев’ятнадцять сотих. Ще один вихованець СДЮСШОР «Спартак» Артур Томків виловив у місцевій акваторії три медалі. “Золото”- на вісімсот метрів, “бронзу”- в запливах на чотириста метрів вільним стилем та комплексом. Аліна Бобровська здобула чотири нагороди – три срібні та одну бронзову. Причому «бронзу» харківська юніорка взяла на кролевій чотирьохсотметрівці у молодіжній категорії. Станіслав Кіяшченко зробив срібний “дубль” на двісті метрів брасом та комплексним плаванням. Дмитро Бойко став чемпіоном серед молоді на самій довшій дистанції – тисячі п’ятсот метрів. Спартаківський стаєр оформив перемогу за шістнадцять хвилин двадцять шість та шістдесят дві соті секунди. У фіналі на вісімсот метрів Бойко фінішував другим. Дмитро Яриновський виконав норматив майстра спорту України на “строметрівці” брасом – одна хвилина шість і три соті секунди, ще одне “срібло” він здобув у запливі на двісті метрів. Марія Роман заробила на цих дистанціях бронзову та срібну медалі відповідно. Дмитро Корсун, який представляє спортивну школу олімпійського резерву Яни Клочкової, проплив сто метрів на спині за п’ятдесят сім і п’ятдесят три соті секунди і посів друге місце. Тимофій Суровікін, Ілля Зозуля та Артем Разіньков стали у Броварах бронзовими призерами.

“Харківські берсерки” достроково застовпили за собою останнє місце у чемпіонаті України з хокею. Програвши в Калуші місцевому “Легіону” – чотири: вісім, вони втратили навіть теоретичні шанси вибратися з дна турнірної таблиці та залишити шостий рядок. У двадцяти восьми матчах харків’яни набрали лише шість очок. У двох заключних турах регулярного сезону “берсерки” зіграють із “Соколом” та “Києвом”.

НТУ «ХПІ» продовжує утримувати одноосібне лідерство у групі Б чемпіонату України з водного поло в чоловічій Суперлізі. У другому турі, який відбувся у Кам’янському, «політехніки» Євгена Носіка виграли обидва свої поєдинки. Земляків зі збірної Харківської області вони розгромили з рахунком одинадцять: три, «ШВСМ Маріуполь» здолали з перевагою в три м’ячі – 9:6. Головним героєм матчу з азовцями став досвідчений півзахисник Сергій Пантюков, який оформив покер. Ці ж команди НТУ «ХПІ» переміг і у стартовому турі. Набравши максимальні дванадцять очок, «політехники» випереджають «Маріуполь» на 6 балів. Збірна Харківської області з чотирма поразками посідає останнє третє місце. У другому турі підопічні Сергія Колточіхіна та Сергія Столярова програли також маріупольцям – 5:11. У групі А лідирують львівські «динамівці». Чинний чемпіон виграв шість матчів із шести. Третій тур ватерпольного чемпіонату країни відбудеться наприкінці березня. У фінальну частину вийдуть чотири найкращі команди за підсумками чотирьох турів групового етапу.

ОСТАННІ НОВИНИ