Спортивні новини Харкова | 03.02.2023

03.02.2023 18:15   -

Харківські «трековики» здобули дві бронзові нагороди на міжнародних рейтингових змаганнях другої категорії Гран-Прі Польщі, які відбулися в Прушкові й на яких виступали представники одинадцяти країн. Валентин Кабашний показав третій результат у Медисоні разом з Максимом Васильєвим з Донецької області. Перші дві позиції посіли два місцеві дуети. Алла Білецька у складі жіночої збірної України виборола «бронзу» в командному спринті. Перемогу здобули господарки треку, команда Чехії розташувалася на другій підсумковій позиції. В індивідуальному спринті Білецька показала четвертий результат. Також в кроці від п’єдесталу зупинилися Богдан Данильчук, Владислав Денисенко, Данило Кириченко та Михайло-Ярослав Дудко, які стали четвертими в командному спринті. Замкнувшим призову трійку чеським велосипедистам, харківські «динамівці» поступилися двісті п’ятдесят вісім тисячних секунди. В кейрині Білецька та Данильчук були шостими, в індивідуальній гонці переслідування Кабашний посів восьму позицію. Готували харківських учасників до цих змагань їх особисті наставники – заслужені тренери України Сергій Теліцин, Марія Зарванська та Антон Овсянніков, а також Андрій Дубінін. Загалом українські трековики здобули на Гран-прі Польщі чотири бронзові нагороди.

Дзюдоїсти підтвердили високий авторитет харківського спорту на міжнародному турнірі в румунському Дробета-Турну-Северіні. Змагання проходили у чотирьох вікових групах, харків’яни виграли медальний залік у трьох із них і зрештою здобули загальнокомандну перемогу. Шляхом особистих зусиль вони вибороли на місцевих татамі тринадцять золотих, дві срібні та шість бронзових нагород. Серед юніорів до двадцяти одного року переможними виступами відзначились Данило Авраменко, Ігор Тутов та Михайло Ванхальський. Вони були кращими у вагових категоріях до шістдесяти, шістдесяти шести і вісімдесяти одного кілограма відповідно. Микола Нікітін, Михайло Фік та Данило Вінтоняк стали бронзовими призерами. Дві золоті медалі KHARKIV JUDO TEAM приніс Захар Замай. Виступаючи зі своїми однолітками у віковій групі U 14, він виграв головний трофей у вазі понад шістдесят шість кілограмів, у турнірі дзюдоїстів на два роки старше став переможцем у категорії до сімдесяти трьох кілограмів. Переможний “дубль” Замая підтримали Андрій Паученко, Хазар Гейдаров, Богдан Остапенко, Григорій Черемхов, Валерія Хорошилова, Максим Тихонов та Михайло АвХодєєв. Сергій Авходєєв удостоївся срібної медалі, Остап Погребняков, Михайло Толкачов та Володимир Колпачов посіли треті місця. У наймолодшій віковій групі U 12 Єгор Титаренко переміг, Ігор Борох заробив “срібло”. Це головні герої, а допомагали їм тренери Антон Логачов та Сергій Шевченко.

Командний чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні, що відбувся у Києві, приніс харківським спортсменам три перемоги. Артем Левченко домінував у секторі для штовхання ядра. Відправивши семи кілограмовий снаряд на дев’ятнадцять метрів шістдесят шість сантиметрів, двадцятитрирічний учень Володимира Харуна встановив новий рекорд області. Колишнє власне досягнення, яке протрималося рівно рік, Левченко покращив на дванадцять сантиметрів. Від нормативу майстра спорту України міжнародного класу перспективного легкоатлета відокремлюють тридцять чотири сантиметри. На тренуваннях Артему Левченку вже вдавалося штовхати ядро за двадцять метрів. У стрибках у довжину харків’яни досягли подвійного успіху. Чоловічі змагання з результатом-сім метрів п’ятдесят три сантиметри виграв Ярослав Ісаченков. Серед жінок перемогу святкувала Ірина Нерубальщук – шість метрів сорок сантиметрів. Друге місце посіла ще одна харківська стрибунка Оксана Мартинова, яка приземлилася на позначці шість п’ятнадцять. Роман Романенко став срібним призером у бігу на три тисячі метрів, Кирило Сєдих фінішував третім у стипль-чезі.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У другому турі третього етапу чемпіонату України з футзалу в Екстралізі МСК “Харків” приймав у Сумах одного з аутсайдерів групи “Центр”- “Черкасиобленерго”. Гру “містяни” розпочали активно і на другій хвилині провели два голи поспіль. Спочатку у ворота «енергетиків» поцілив Владислав Сорокін, в наступній атаці Владислав Васильєв подвоїв перевагу. Але гостей невдалий дебют не вибив із колії і до перерви вони зусиллями Олександра Раковського та Едуарда Волкова відігралися – два: два. У другому таймі футзальний маятник показав максимальну амплітуду, суперники забили спільними зусиллями вісім м’ячів, а перемогла у цій перестрілці черкаська команда – сім: п’ять. У харків’ян “дубль” оформив Васильєв, по одному разу відзначилися граючий головний тренер Денис Овсянніков і Олександр Іванов. На турнірному положенні МСК “Харків” поразка не позначилася – друге місце, але відставання від лідера збільшилося до восьми очок. При цьому ХІТ провів на один матч менше. У третьому турі харківська команда зіграє з “Рятувальником” (Ромни), який знаходиться у хвості турнірної таблиці.

ОСТАННІ НОВИНИ