Спортивні новини Харкова | 02.06.2023

02.06.2023 16:32   -

Бокс для Харкова має важливе значення. У нинішній ситуації – тим паче. Саме «майстри шкіряної рукавички» повернули до міста великий спорт, успішно провівши матчеву зустріч збірних області та України, присвячену Героям оборони Харкова. На фініші другої воєнної весни українські боксери здобули у Нідерландах на міжнародному турнірі серії “А” “Кубок Ейдховена” п’ять золотих, чотири срібні та дві бронзові медалі. Вагомий внесок у це досягнення зробили харків’яни – майстри спорту України міжнародного класу Богдан Толмачов, який представляє школу вищої спортивної майстерності, та вихованець КДЮСШ “ХТЗ” Руслан Цикало. Толмачов став переможцем у ваговій категорії до вісімдесяти шести кілограмів. Дворазовий чемпіон країни виграв на місцевому рингу три бої одностайним рішенням суддів. У чвертьфіналі підопічний заслуженого тренера України Сергія Данильченка та Андрія Марчука побив ірландця Кіана Хеддермана, в півфінальному поєдинку змусив капітулювати литовського напівВажковаговика Араса Дуденаса. У головній битві Толмачов завдав поразки бельгійцю Ідрісу Сінебіо і удостоївся золотої медалі. Ще один переможець харківської матчевої зустрічі Руслан Цикало виступав у Ейдховені у вазі до шістдесяти кілограмів. На шляху до фіналу учень тренера національної збірної України Валерія Даниленко та Богдана Даниленко здолав двох суперників із рахунком-п’ять: нуль. У першому бою бронзовий призер молодіжного чемпіонату світу побив англійця, у другому – опонента з Німеччини. Більш ніж упевнено Цикало провів і фінальний поєдинок з місцевим боксером, але судді не дозволили йому виграти. Щоб догодити господарям вони подарували перемогу жителю “Країни тюльпанів”. Ще два харківські учасники – Айдер Абдураїмов і Данило Дрижак зупинилася за крок від п’єдесталу в категоріях до п’ятдесяти семи та шістдесяти трьох з половиною кілограмів відповідно. У медальному заліку збірна України посіла друге місце серед двадцяти п’яти країн. На “Кубку Ейдховена” працювали харківські рефері – Юрій Чижик та Святослав Дьомкін, який був призваний кращим суддею турніру.

Харківські бадмінтоністки завоювали дві золоті, одну срібну та дві бронзові нагороди на етапі юніорського Кубка Європи «Polish Open» в віковій категорії: “сімнадцять років”, що відбувся у місті Білосток. Головну роль в українській збірній виконала Анастасія Алимова, яка оформила переможний дубль. В одиночному розряді п’ятнадцятирічна вихованка Харківського бадмінтонного спортивного клубу, «посіяна» під третім номером, здолала суперниць з Польщі, Естонії, Литви та Англії, в вирішальному матчі зовні легко обіграла місцеву фаворитку, четверту ракетку турніру Майю Янко – 21:7, 21:10. Парний титул Алимова здобула разом з Раієй Альмалалхой. У фінальному дербі харків’янки «дотиснули» своїх одноклубниць – Олександру Боцман та Дар’ю Кошечкіну. Ключовою в матчі виявилась стартова партія, яку Алимова та Альмалалха «взяли» у грі на «більше-менше» – 23:21, в другому ігровому відрізку вони були сильніше з перевагою у п’ять очок. В міксті Алимова стала бронзовою призеркою в тандемі з одеситом Сергієм Марущаком. Ще одну «бронзу» українській збірній та Харківському бадмінтонному спортивному клубу принесла Софія Бєлобровчук, яка зайняла третє місце в складі інтернаціонального дуету з Неллою Флігловою з Чехії. Загалом українські юніори здобули на польському етапі Кубка Європи три золоті, три срібні та сім бронзових нагород і впевнено очолили медальний залік. Другими стали господарі кортів, третю сходинку розділили бадмінтоністи з Данії та Голландії.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Харківські велосипедисти зібрали повний комплект медалей на юнацькому чемпіонаті України в неолімпійських дисциплінах, який завершився у Кропивницькому. Перемогу одержала Вікторія Кононенко. Їй не було рівних в дівочому критеріумі. Найближчих переслідувачок Поліну Петрович з Житомира та господарку траси Єлизавету Жорник, тринадцятирічна вихованка Пісочинської ДЮСШ випередила на два та чотири очки відповідно. В гонці з вибуттям Кононенко заробила бронзову нагороду, ще одна учениця майстра спорту Ігоря Гримайло – Ярослава Стецюк фінішувала в цьому виді програми четвертою. Серед юнаків краще в харківській команді проявив себе шістнадцятирічний Роман Циркунов. Представник обласної ШВСМ посів друге місце в груповій кільцевій гонці. Вадим Майданник двічі став четвертим – в гонці з вибуттям та критеріумі. Загалом за нагороди чемпіонату країни з велоспорту на шосе в неолімпійських видах змагалися сто п’ятдесят учасників з одинадцяти областей. Вони визначили переможців та призерів у двох юнацьких та дівочих вікових групах.

Дворазовий чемпіон Харківської області з футболу “Універ-Динамо”, тимчасово змінивши місце дислокації, і помітно оновивши склад, не втратив своїх найкращих якостей та бажання перемагати. У новому чемпіонаті Вінниці “динамівці” виграли вже два матчі. У стартовому турі вони засмутили ДЮСШ “Нива” – 2:0, у другому – завдали поразки з аналогічним рахунком “Феніксу” з Калинівки. Підопічні граючого головного тренера “Універ-Динамо” Олександра Бринька вийшли вперед на двадцять дев’ятій хвилині, коли після флангової передачі м’яч в ціль відправив Данило Цимбал. Очікування другого голу було довгим. Але краще запізно, ніж ніколи. На вісімдесят першій хвилині перевагу подвоїв Володимир Євстратенко. Перший номер харківської команди Ілля Таран знову зберіг свої ворота у недоторканності. 2:0 – із шістьма очками “Універ-Динамо” очолює турнірну таблицю чемпіонату Вінниці.

ОСТАННІ НОВИНИ