Спорткар La Voiture Noir концерна Bugatti вартістю близько 11 мільйонів євро знайшов свого покупця. ВІДЕО

06.03.2019 10:16   -
Автор:

Оснащений 16-циліндровим двигуном об’ємом 8 літрів і потужністю 1500 кінських сил спорткар La Voiture Noir коштує близько 11 мільйонів євро.

У компанії зазначили, що у назви La Voiture Noire особлива історія. Син засновника компанії Етторе Бугатті, Жан, керував одним з чотирьох випущених авто Type 57 SC Atlantic. Він називав своє авто «La Voiture Noire», що в перекладі означає «чорний автомобіль».
 
Це авто безслідно зникло до Другої світової війни. Воно донині вважається однією з найбільших загадок в історії автоконцерну.
 
«Для Bugatti La Voiture Noire — це більше, ніж просто спогад про Atlantic. Ми віддаємо данину давньої традиції, Франції та творчості Жана Бугатті та водночас ми переносимо неординарні технології, естетику й екстремальну розкіш в нову епоху», — сказав президент Bugatti Стефан Вінкельман.
 
Це авто існує в єдиному екземплярі, його випустили до 110-річчя Bugatti й уже продали. Його придбав колекціонер, ім'я якого в Bugatti не називають.
 
Також в Женеві компанія показала автомобіль Chiron Sport 110 ans Bugatti — спеціальний випуск марки цього спорткара. Це лімітована серія з 20 автомобілів.