Спортивная весна по-харьковски. Какие соревнования в скором времени ждут город?

21.03.2015 16:41   -
Автор:

Юлія Чорна кореспондент

Харків – спортивна столиця України. Для тих, хто ще сумнівається в цьому, у мерії підготували кілька залізних доказів – з приходом календарної весни у Першій столиці розпочнеться весна спортивна. Обертів вона набере за пару тижнів.

10 квітня низку запланованих масштабних подій розпочне міжнародний рейтинговий турнір по тхеквондо. Заявки на участь вже подали спортсмени з 20 країн світу. Цього ж дня пройде фінал другого сезону проекту "Я зможу!". Переможців визначать у п"яти категоріях – схудненні, бальних танцях, танцях на льоду, кросфіті та бігу.

Станіслав Щедринський учасник категорії "Більні танці" 2-го сезону соціально-спортивного проекту "Я зможу!"

Мне нравится этот проект тем, что он дает людям открыть в себе какие-то возможности, например, того, чего они не делали до этого. Также этот проект дает возможность дойти до конечной цели, например, люди поставили цель, люди доказывают сами себе то, что они смогут, смогут добиться чего-то.

Владислав Каліниченко та Олена Морозова учасники категорії "Танці на льоду" 2-го сезону соціально-спортивного проекту "Я зможу!"

Я в восторге, это супер. Это очень классный правильный проект, когда удается такая свободная возможность без излишних условий – вот так просто и по человечески.

Найкращих привітають та нагородять привселюдно на площі Свободи під час проведення другого Харківського міжнародного марафону. Для участі в ньому вже зареєструвалися близько тисячі чоловік. Братиме участь у заході і мер Харкова Геннадій Кернес. Продовжить же спортивну весну танцювальне свято виключно для професіоналів. В Харкові відбудеться турнір із сучасних напрямків танців пам"яті легенди харківської хореографії Олексія Литвинова. Учасники змагань – відомі українські та закордонні танцюристи, переможці та учасники проекту "Танцюють всі".

Обиратиме найкращих суворе та професійне журі. Попередню згоду на те, щоб вирішувати долю пар та соло-виконавців, вже дали Світлана Коливанова та Тетяна Денисова. Турнір пам"яті Олексія Литвинова пройде 16 травня. Ще один грандіозний проект буде не лише для професіоналів. Для городян готують перший в Україні танцювальний ярмарок просто неба.

Олексій Чубаров директор Департаменту спортивних іміджевих проектів

В мае месяце, скорее всего это будет 23 число, суббота, на площади Свободы мы организуем такое большое танцевальное шоу. В которое мы хотим привлечь максимальное количество клубов, людей, которые занимаются бальными танцами для того, чтобы популяризировать этот вид спорта, показать на сколько он красив.

Потанцювати на ярмарку зможуть передставники всіх танцювальних шкіл міста та області. Вік учасників – необмежений. Буде можливість станцювати кілька па і у всіх бажаючих харків"ян.

Олексій Чубаров директор Департаменту спортивних іміджевих проектів

Мы хотим организовать три зоны. Эти три зоны будут направлены как на показательные выступления. На, непосредственно, площади Свободы, на асфальте будет постелен паркет. Там будут проходить соревнования. Обычный танцевальный конкурс, но на открытом воздухе. Третья зона будет направлена на людей, которые, может быть, хотели бы позаниматься танцами, но не имели такой возможности.

Для участі у заході танцювальним школам, розповідає Олексій Чубаров, необдіхно лише заздалегідь зареєструватися. Парам же, які забажають показати свою майстерність у конкурсі, – заявку оформлять безпосередньо в день ярмарку, на місці проведення. Чекає на учасників і грандіозний флешмоб. Всі пари, як одне ціле, танцюватимуть віденський вальс.

Наступного дня після танцювального ярмарку в Харкові пройде ювілейний 10-й Велодень. Увесь центр міста віддадуть велосипедистам 24 травня. До традиційного заїзду організатори додадуть кілька сюрпризів. Одним з них стане грандіозний флешмоб. У ньому візьмуть участь всі велосипедисти зі своїми двоколісними. Разом складатимуть певну фігуру. Також на учасників Велодня чекає зміна маршруту. Його трохи збільшать та зроблять більш зручним для просування центральними вулицями міста сотень велосипедистів.

Олексій Чубаров директор Департаменту спортивних іміджевих проектів

Если мы в прошлом году ехали по пр. Ленина, доезжали до памятника Солдату на 23-м августа, то в этом году мы повернем немножечко раньше, мимо кинотеатра Довженко и только после этого выедем к памятнику Солдату. Мы это сделали для удобства самих велосипедистов.

Наприкінці травня в Харкові також пройде перший чемпіонат з кросфіту. Продовжуватиметься свято спорту і влітку. На активних городян, що не уявляють свого життя без фізичних навантажень чекатиме і третій сезон проекту "Я зможу!", і чемпіонат міста з тріатлону, і безліч інших спортивних розваг.