Співпраця між університетами та відбудова Харкова. В Австрії готові допомогти місту відновитися після вторгнення рф

14.03.2023 10:15   -

Майже сотня вишів, де навчали майбутніх спеціалістів у найрізноманітніших галузях, багатовікові напрацювання, сучасні лабораторії, бібліотеки. Саме Харків завжди називали містом-студентів, центром науки та освіти в Україні. Аби опановувати нові професії, до мегаполісу приїжджали молоді люди з різних країн світу. І до війни в Харкові налічували близько 300 тисяч студентів, розповідає міський голова Ігор Терехов на зустрічі із мером Інсбруку Георгом Віллі.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Місто Харків, дійсно, дуже потужний університетський центр. І, дійсно, ми пишаємося тим, скільки в нас є вишів, різноманітних вишів. Тому дуже такий потужний потенціал, є у нашого міста, я має на увазі, університетський потенціал. І дуже доцільно було б контактувати з вашими учбовими закладами. І ця співпраця була б дуже такою потужною і результативною, на мій погляд.

У свою чергу Георг Віллі каже: захоплюється витримкою та силою харків’ян. Але розуміє, що люди потребують постійної підтримки від міжнародної спільноти. Тож раніше передали місту 20 потужних генераторів, надавали гуманітарну допомогу, тепер готові й до співпраці між університетами.

ГЕОРГ ВІЛЛІ МЕР МІСТА ІНСБРУК
Я би хотів відвідати Харків разом із університетською групою. І ми будемо чекати закінчення війни, будемо підтримувати харків’ян, будемо сподіватися разом із ними.

Також, додав Георг Віллі, планують допомогти місту з відновленням об’єктів, які постраждали внаслідок російської агресії.

ОСТАННІ НОВИНИ