Співкамерниці Тимошенко розповіли про перебування з екс-прем’єркою у колонії та лікарні “Укрзалізниці

15.09.2012 22:05   -
Автор:

Юлія Абаплова засуджена, колишня співкамерниця Ю. Тимошенко

-Условия содержания, вы понимаете, контрастно отличаются от условий содержания осуждённых. Я сидела в СИЗО как обычная осуждённая, но могу вас уверить, что то для неё сделали в колонии это такая евроквартирка с евроремонтом однокомнатная.

Засуджена спочатку зраділа віп-умовам, але потім зрозуміла, чого вони варті. Розповідає, задля власного піару Тимошенко і її захисник Власенко втягували у різні історії. Одна з них про інтерв'ю, яке нещодавно з'явилося в інтернеті. Де вона розповіла всю правду про свою віп-сусідку по камері. Щоб записати це інтерв'ю, за словами Власенка, Абаплову били тюремники і п'ять місяців тримали в карцері.

Юлія Абаплова засуджена, колишня співкамерниця Ю. Тимошенко

-В интервью, которое было дано всё правда и всё соответствует действительности. Никто на меня не давил, не бил , ногами не пинал, что видно из моего внешнего вида.

Але Власенко не заспокоївся і почав вдаватися до нового піару, говорить засуджена Абаплова. Він навіть продемонстрував документ, який ніби-то підтверджує слова співкамерниці Тимошенко. Написаний наче цей лист ще двадцять п"ятого березня. В ньому Абаплова розповідала: її життю щось загрожує, на неї тисне керівництво колонії. Але лист був адресований лише Власенку. Тепер сама ж Юлія Абаплова заявила – її просто використали.

Юлія Абаплова засуджена, колишня співкамерниця Ю. Тимошенко

-Да, действительно, я писала такое заявление, но писала я под диктовку той же госпожи Тимошенко. Просто называется использовали, использовали тогда, использовали сейчас. И я так понимаю будут использовать в дальнейшем, что очень удобно. Просто напросто делать пиар кампанию за счет простых людей. Ее вот эти инсинуации как бы, давления на родственников, приезжают, непонятно че хотят от родителей, вот эти выкладывания каких-то непонятных записок, заявлений, якобы от кого, это все неправда.

Оксана Кошлач заступник начальника Качанівської виправної колонії №54 по соціально-виховній та психологічній роботі

-Фактов подтвердившихся, которые подтвердили бы изложенное заявление, таковых не существует и не могло существовать. Каких либо нарушений прав человека, ну вы понимаете прекрасно, в особенности Юлии Владимировны, просто быть даже не могло.

Більше того, каже Оксана Кошлач, дії захисника Тимошенко, їй  просто незрозумілі.

Оксана Кошлач заступник начальника Качанівської виправної колонії №54 по соціально-виховній та психологічній роботі

-В заявлении было изложено, само заявление появилось якобы двадцать пятого марта на руках у защитников Юлии Владимировны. Там оговаривается такой момент, что угрожает жизни и Юлии Владимировны, и Юлии Константиновне. Вот если защитники знали о данном факте, почему именно вчера, по прошедствии стольких месяцев оно было опубликовано. Это чьи-то политические игры, в которых мы абсолютно не хотим принимать участие.

Погоджується з керівництвом колонії і засуджена Оксана Мельник, вона проходила курс лікування з Тимошенко у лікарні "Укрзалізниці". Жінка розповідає – і в медустанові отримувала від Тимошенко накази, була як особиста доглядальниця. Ув"язнена каже, Тимошенко використовувала її навіть як дегустатора лікарняної їжі.

Оксана Мельник засуджена, проходила лікування в одній палаті з  Ю.Тимошенко

-Она когда выходила из голодания она питалась больничной едой и эту больничную еду она меня застовляла когда ей есть, она заставляла меня пробовать. Сначала ты, если вдруг чего, то сначала на тебя, а потом я уже буду.

Щоб тримати себе в тонусі Тимошенко і в лікарні самостійно займалася гімнастикою, розповідає засуджена Оксана Мельник. Про свою хворобу часто забувала, самостійно пересувалась. Пам"ятає жінка і відвідини захисника Власенка.

Оксана Мельник засуджена, проходила лікування в одній палаті з  Ю.Тимошенко

-Была случайным свидетелем их встреч и они довольно таки близко общались. Скажем у них были такие отношения как у мужчины с женщиной. Ну просто как они обнялись, как они поцеловались, но это старые друзья так себя вести не могут.

Незрозумілою поведінка Тимошенко в лікарні здається і тюремникам. У середу при особистому огляді речей  у схованці віп-ув'язненої вони знайшли два дозиметри для вимірювання рівня радіації. Крім цього, в особистих речах Тимошенко було виявлено та вилучено ліки невстановленого походження. Засуджені Качанівської виправної колонії кажуть, Тимошенко завжди хотіла бути оточеною увагою. Засуджена Анжела Брусенцова має на це свою думку. Каже – ясна річ, вона віп, навіть у в'язниці.

Анжела Брусенцова засуджена Качанівської виправної колонії № 54

-Честно говоря нас это возмущает ужасно. Естественно все тогда насмех подняли когда человек начал говорить как он любит Украину и украинцев и при этом учитывая уровень медобслуживания в Харькове и те институты, те больницы, которые существуют. Почему то она предпочла немецких врачей, ну и мы конечно понимаем о том, что человека не лечат. Её нет от чего лечить!

Що до щоденного життя виправного закладу – зараз у Качанівській колонії все за розпорядком, спокійно. Постійні пікети, делегації там зараз лише згадують. З жахом.