Спеціальний та корисний. Для рятувальників та військових транспорт, як зброя – береже життя (відео)

22.08.2022 16:46   -

Сучасні позашляховики та спецтранспорт – це те, чого постійно потребують захисники України. Із цим людям, які щодня стримують російських агресорів, у Харкові допомагають регулярно. На потреби військових та рятувальників передали дев’ять новеньких автівок.

Начальник облуправління ДСНС Олександр Волобуєв зазначає, що завдяки якісному спецтранспорту рятувальникам вдається оперативно ліквідовувати пожежі після ворожих обстрілів, а головне – робити це максимально безпечно для власного життя. У цьому їм тепер допомагатиме й новенька автодрабина швецького виробництва, яку щойно отримали. Наразі в регіоні їх є лише дев’ятнадцять.

ОЛЕКСАНДР ВОЛОБУЄВ НАЧАЛЬНИК ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Вона чим цікава й важлива, що вона – дуже маленька, малогабаритна й у старовинній частині Харкова з нею буде безпечно працювати. Тому що сучасні автомобілі потребують і великих майданчиків для розгортування, і для того, щоб діставати людей з висот. А вона, ви бачите, трохи більше, за легковий автомобіль.

За словами фахівців, знаходити якісні спецавтівки наразі доволі складно. У тому числі – через великий попит. Тож волонтери роблять все можливе, аби вчасно і оперативно вирішувати транспортні питання.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Это – очень нелегкий процесс. И договориться, и достать, и привезти, и найти. И если говорить о пикапах – это более проще осуществляется. А то, что касается пожарных специализированных машин – это большой труд. И была проведена большая работа нашими волонтерами. Я им очень благодарен за это. Но сегодня наши работники МЧС, они постоянно на передовой в городе Харькове. Поэтому им, конечно, очень важно, чтобы было специализированное оборудование. Это – жизнь людей.

АМАЗАСП МАНУКЯН ВОЛОНТЕР
Мы все смотрим новости, мы все видим, что происходит у нас в городе Харькове. Конечно же, мы в диалоге с МЧС, военными ТРО Харькова и мы понимаем, что сейчас максимально нужно военным.

Усі машини рятувальники та військові одразу розпочнуть використовувати за призначенням. Зокрема позашляховики, джипи та пікапи разом із бійцями відправляться на передову.