Специалисты КП “Харьковвводоканал” в этом году заменят более 25 км сетей водоснабжения

26.07.2018 15:32   -
Автор:
Щоденно на вулицях міста працює понад 300 одиниць спеціалізованої сучасної техніки "Харківводоканалу" для виконання ремонтних та аварійних робіт систем водопостачання та відведення. Пориви, кажуть фахівці трапляються, але вони роблять все для того, аби у коротші строки локалізувати ушкодження. Мережі зношені і з тим щоб аварйних ситуацій було менше необхідна заміна старих водоводів. Тож, планово щороку з наростаючими темпами відбувається перекладка мереж . 
 
Віталій Панов генеральний директор КП "Харківводоканал"
 
В прошлом году специалистами "Харьковводоканал" была произведена замена технически изношенных водопроводных сетей протяжённостью 24,6 км, что выше на 40,5% по сравнению с 2016 годом. В этом году планируется произвести замену технически изношенных сетей протяжённостью не менее 25 км. Сначала года переложено уже 11 км и в процессе перекладки 1,5 км сетей. 
 
До того ж для якісних і оперативних робіт з забезпечення ліквідацій аварій проводиться і заміна зношеного обладнання насосних станцій та оснащення підприємства новітньою спецтехнікою, як за власні кошти, так і за рахунок міського бюджету. Так за останні 2 роки було придбано 52 одиниці техніки. А цьогоріч планують придбати обладнання горизонтально-направленого буріння, яке дозволить виконувати заміну мереж без руйнування місць благоустрою, що дозволить у значній мірі скоротити витрати на їх ремонти та відновлення дорожнього покриття. Грандіозні плани у Водоканалу і щодо реалізації інвестиційних проектів, зокрема з удосконалення системи мулового господарства каналізаційних очисних споруд. Вартість проекту складає понад 85 мільйонів доларів. Завершити його мають намір у 2020 році. 
 
Віталій Панов генеральний директор КП "Харківвводоканал"
 
Цель проекта реконструкция, ремонт, строительство и модернизация существующих очистных канализационных сооружений с применением энергоэффективного оборудования таким образом, чтобы параметры качества очищенных сточных вод не превышали установленные нормативы предельно-допустимого содержания загрязняющих вещества. В Минрегионе отметили, что именно харьковский контракт крупнейший Мирового банка среди 12 водоканалов страны. Также нами были проведены переговоры с банком "KfW" по инвестиционному проекту реконструкции действующих насосных станций системы подачи и распределения воды Харькова. Ориентировочная стоимость проекта 32 миллиона евро. 
 
Реалізація такого проекту – питання актуальне для Харкова, адже технічне переоснащення старих насосних станцій, встановлення сучасного устаткування дозволить забезпечити місто стабільною системою водопостачання.. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Наверное единственный город в Украине город Харьков, которому действительно доверяют банки, у которого огромнейший кредит доверия. И сегодня есть реальная возможность у города Харькова так развиваться.