Создание единого реестра украинцев не за горами

27.09.2019 13:19   -
Автор:
Кабінет Міністрів анонсував створення єдиного реєстру українців. За словами Міністра Дмитра Дубілета,  вирішення цього питання є пріоритетним. Об’єднання необхідно для того, щоб спростити процедуру заповнення реєстрів – не змушувати українців повідомляти свої дані в кожному окремому документі. Міністр наголошує,що 80% інформації, яку надають українці, коли звертаються до державних органів або коли держава змушує надавати відомості – це базові речі, які потрібно мати в одному Єдиному реєстрі
 
Дмитро Дубілет Міністр Кабінету Міністрів
 
Одна з речей, яку хочемо зробити – об'єднати реєстри, тому що навіть така проста річ як реєстр українців або реєстр фізичних осіб розсіян по шести-семи базовим реєстрам. Ми зараз робимо велику роботу для того, щоб отримати єдиний реєстр.
 
Також Дмитро Дубілет заявив, що згідно з проектом Держслужби статистики запланований перепис населення обійдеться Україні в п’ять мільярдів гривень. Створення ж єдиного реєстру українців значно скоротить затрати з державного бюджету .
 
Дмитро Дубілет Міністр Кабінету Міністрів
 
Зараз говорять про те, що час зробити ще один перепис населення. Мені нещодавно в проекті Держстату принесли дані про бюджет цього перепису, він становить 5 мільярдів гривень, і я розумію, що ефективніше і простіше буде зробити так званий електронний перепис населення.