Современные тенденции медицины. В Харькове – научная конференция “Человек и лекарства”

15.11.2019 14:10   -
Автор:
У Харкові – щорічна науково-практична конференція "Людина та ліки", що зібрала практикуючих медиків Першої столиці, представників вищих навчальних закладів України, лабораторій та різних лікарських компаній. Захід є багатопрофільним та включає в себе проведення лекцій та практичних занять.   
 
Тетяна Голуб організатор заходу  
 
Наша задача мультидисциплінарність, тобто надати багато інформації цікавої, корисної, яка базується на доказовій медицині, щоб лікарі могли це все застосовувати в своїй практиці. І ми хочемо впроваджувати в Україні реформи і впроваджувати ті знання, які використовують давно у всьому світі.
 
У цьому році на захід зареєструвалось близько двохста учасників, а серед виступаючих – більше десяти провідних українських спікерів, що діляться знаннями про нові тенденції сучасної медицини. Організатори розповідають, з кожним роком конференція все більше набирає популярності серед харків'ян. 
 
Тетяна Голуб організатор заходу  
 
Лікарі відгукуються, зацікавлені завжди в нових знаннях, в комунікаціях із своїми колегами із інших міст. Ми, якщо не помиляюсь, вже п'ятий рік у Харкові і нас завжди підтримують і адміністрація сприяє впровадженню наших заходів. І цей рік ми традиційно вибрали і приїхали з новими напрямками. Будемо висвітлювати ті питання, які ще не були висвітленні минулого року.
 
Тож головними темами спілкування лікарів стали правильна профілактика вакцинації, раціональне використання антибіотиків та можливий вплив на організм людини під час лікування такими препаратами. А також розмовляли і про лікування цукрового діабету, можливі наслідки алергії та атопічного дерматиту. У міськраді зазначають, що саме такі форуми дають можливість харківським медикам застосовувати на практиці європейські стандарти у рамках медичної реформи, що триває в Україні вже другий рік поспіль. 
 
Катерина Коліушко заступник директора Департаменту охорони здоров'я 
 
Харьков является передовым по проведению реформы, у нас очень хорошо первичная сеть работает и основное направление этой конференции, это конечно для врачей первичной сети. На которой будут отражены актуальные проблемы всех заболеваний. Врачи сами определяют, что они хотят услышать и как они хотят услышать. И такие конференции помогают нашим врачам повышать свое образование и приносить это все в практику, что очень важно для всех окружающих. И, собственно, для жителей города Харькова.
 
До того ж у рамках форуму проходили і дискусійні панелі, де кожен із учасників ставив питання що цікавлять, профільним спеціалістам тієї чи іншої галузі. 
 
Тетяна Голуб організатор заходу  
 
Дуже важливо, коли лікар первинної ланки, як ми говоримо, широкого профілю, отримує знання від вузького спеціаліста, який знає свою спеціальність дуже глибоко і має можливість відповісти на будь-які питання. Ми розглядаємо клінічні випадки, тому лікарі можуть не просто послухати, а ще отримати дійсно якість практичні навички.
 
І за практичні заняття медики отримали спеціальний сертифікат слухача тренінгу  та додатковий – учасника конференції.