Современное оборудование в кабинетах харьковских школ

11.11.2019 14:46   -
Автор:
– Добрий день, діти! Сьогодні ми проведемо практичне заняття – "Рішення експерементальних задач". 
 
Таких уроків та побільше! Саме так кажуть десятикласники 116-ї гімназії Шевченківського району про один зі своїх улюблених предметів – хімію. Особливо, якщо це не лекція, а практичні заняття. Коли самому можна зібрати ту чи іншу хімічну модель або ось як десятикласник Максим провести досліди з натрієм гідроксиду та розчином купоросу.
 
– Вот здесь в результате выпаривания ничего не произошло, потому что у нас был глицерин, а вот здесь наоборот, он потемнел и стал коричневого цвета. 
 
Максим десятикласник
 
Благодаря такому оборудованию, химия становится намного интереснее. Это наглядное изучение нашего материала, конечно же это круто, что есть такая возможность и мы этим пользуемся. И мне кажется, благодаря этому многие ученики полюбили химию, начали её лучше изучать и получать по ней лучшие результаты. 
 
А ось його однокласниця Алекса може все розповісти про кристаличні решітки якої завгодно речовини. І зробити це не "на пальцях", а використовуючі сучасне мультемидійне обладнання з сертифікованим програмним забезпеченням.
 
Алекса десятикласниця
 
Мы можем увидеть связи ионов со всех сторон. Это кристаллическая решётка поваренной соли, а так же мы можем увидеть объёмную модель.
 
Бачив би все це той же самий Дмитро Мендєлєєв, Антуан Лоран Лавуазьє, чи інший відовий хімік, то напевно би зрадів та позадрив учням, каже вчитель предмету Вікторія Марункевич. Новітне устаткування, що було закуплено для навчального закладу, це саме те, чого не вистачало для вивчення такого практичного предмету як хімія. 
 
Вікторія Марункевич вчитель хімії
 
Діти повинні здобувати навички для повсякденного життя, оскільки в нашому побуті дуже багато різних хімічних речовин, з якими треба вміти себе поводити. А маючі тільки теорію, то досконально ми не можемо все це вивчити. Я, як вчитель, дуже задоволена тим, що у нас є сучасне устаткування, яке ми можемо використовувати на уроках разом з дітьми. 
 
Так само у 116 гімназії не менш цікаво і в сучасних кабінетах біології, інформатики та географії, це теж результат реалізації програми міського голови Геннадія Кернеса, щодо покращення умов навчання школярів.
 
Оксана Бугакова директор Харківської гімназії №116
 
Сучасний освітній процес повинен бути практичним. Саме завдяки новому обладнанню ми маємо змогу нашу школу, наш освітній процес перевести на технологічні практичні навички. І ми дуже вдячні Харківському міському голові Геннадію Кернесу за те, що зараз школи міста мають саме таку можливість. Він завжди тримає руку на пульсі і радо відгукується на наші потреби, за що ми йому дуже вдячні!