Сотрудники КП “Харьковводоканал” используют современную технику для перекладки сетей

24.10.2019 13:04   -
Автор:
Олексіївський житловий масив. Біля 19 будинку по вулиці Ахсарова працює бригада КП "Харківводоканал". Комунальники займаються перекладанням трубопроводу, що проходить всередині мікрорайону і живить водою всі довколишні багатоповерхівки. Термін служби старих сталевих труб вже на межі, тож на підприємстві вирішили не чекати можливих поривів і як наслідок відключення абонентів від водопостачання, а поруч зі старими стали прокладати новий. Для цього використовують ось таку машину виробництва США. Це щось на зразок величезного бура або свердла, що дозволяє пробурити тунель для труби довжиною до 400 метрів.
 
Микола Завада заступник директора з виробництва комплексу "Харківводопостачання" КП "Харківводоканал"
 
В данном случае применен метод горизонтально – направленного бурения, который позволяет выполнять работы параллельно с существующим трубопроводом, без отключения потребителей и с минимальным разрушением асфальтобетонного покрытия и степени благоустройства в жилом массиве. Данная технология менее затратная, она позволяет экономить средства, и во-вторых ускоряет процесс перекладки и минимизирует неудобства для жителей города. 
 
Ось як і в даному випадку, додає Микола Завада, адже заїзд автівок у даний двір є лише по одній дорозі. Тож перекривати його фахівці не мали жодного морального права. Транспорт пересувається як і раніше, пошкодження асфальтобетону мінімальне. Оператор спецмашини спостерегає за роботою механізму під землею використовуючи GPS датчик, що показує на екрані рух бурильної установки. Цю машину підприємство КП "Харківводоканал" стало використовувати не так давно, проте вже за кілька місяців роботи вдалося виконати завдяки неї не малий обсяг робіт.
 
Микола Завада заступник директора з виробництва комплексу "Харківводопостачання" КП "Харківводоканал"
 
На сегодняшний день выполнена замена, работая таким методом, пяти объектов. В данный момент Ахсарова, 19. Следующий объект по Широнинцев будет выполнятся работы – протаскивание и бурение трубопровода диаметром 400. И есть намеченный график и план работ на весь следующий год где она будет ежедневно задействована в таких работах. По данным на сегодня, на сегодняшнее число выполнена замена где-то 13,8 км изношенных сетей силами КП "Харьковводоканал". До конца года у нас запланировано переложить 15 кмю. Я думаю, мы выполним этот план и, надеемся, что немного и перевыполним.