Сотрудничество между предприятиями. Словакия заинтересована в совместной работе

24.09.2019 16:13   -
Автор:
Запропонувати співробітництво в сфері промисловості. Із такою метою до Харківського міського голови Геннадія Кернеса прибули представники зі Словацької Республіки. Вони розповіли, що їхній візит є цілеспрямованим. Адже напередодні до Харкова завітали словацькі підприємці, які були вражені стабільною економічною ситуацією в місті та динамічним розвитком промисловості. 
 
Лукаш Парізек державний секретар Міністерства іноземних та європейський справ Словацької Республіки 
 
Я одразу, коли побачив таку зацікавленість та попит нашого бізнес суспільства, вирішив приїхати та побачити все на власні очі, тож я тут. З політичної точки зору, в нас гарні відносини, це відображується і в бізнесі, в нас оборот вже більше мільярду на рік, але, я вважаю, що потенціал значно більший. Значно більший. Тому ми будемо раді, якщо ви підтримаєте та допоможете втілити у життя ідеї нашого співробітництва. 
 
Мер Геннадій Кернеса запевнив, що Харків також зацікавлений в співробітництві. Та запропонував лише на цій сфері не зупинятися. На його думку, в обох сторін є велике поле напрацювань для плідної роботи. 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова  
 
Ну и, соответственно, хотели бы также с вами поговорить в процессе степ бай степ по обмену опытом, по обмену данными. Как у вас это происходит, как у нас это происходит, поучится, в том числе, некоторым вопросам, потому что Словакия очень развивается. Я считаю, что если у вас есть такие возможности или желания и время, мы только скажем спасибо.
 
До того ж, що подібний обмін досвідом вже існує. Мова йде, про співпрацю між словацькими та харківськими вишами. Тому необхідно, на думку обох сторін, не лише не припиняти цей обмін, а й розвивати й нові напрямки.