Сотрудничество будет продолжаться. Харьков посетил меценат из Австрии, который помогает больным детям

10.11.2015 14:36   -
Автор:

20 років допомагаючи Харкову. Щорічно австрійські меценати відправляють в місто гуманітарні вантажі. Там все необхідне для лікування та побуту медичних закладів. Ось цей фільтр для води вартістю у 6 000 євро вже з вересня працює в 16 дитячій лікарні. Водопровідну воду прилад робить накштал джерельної.

Алла Кульнова дієтична сестра дитячої лікарні №16

У нас вода стала намного чище, блюда у нас стали намного вкуснее потому что вода у нас очищена теперь. Вода у нас подаётся непосредственно теперь централизовано в кастрюли, и у нас теперь приходят с отделений и берут пить эту воду деткам в отделения.

Крістоф Отто австрійський благодійник, менеджер проекту "Діти Чорнобиля"

Звичайні установки очищення води працюють або з застосуванням ультрафіолетового опромінення, або хлорування, аби вбити у воді шкідливі бактерії. Ця установка працює за іншим принципом. Ось через цей патрон – фільтр, що складається з найдрібніших пластинок фільтрувального паперу з найдрібнішими отворами, настільки малими, що бактерії через них просто не проходять.

Всі санітарні норми епідеміологів тому підтвердження, кажуть лікарі медзакладу. До того ж така вода дуже гарно діє на дітей з проблемами травлення. У 2015 році організація "Глобаль 2000", в рамках проекту "Діти Чорнобиля" під керівництвом Крістофа Отто встановила 10 таких приладів для очищення води у медзакладах міста, шість планує привезти найближчим часом. Загальна сума цьогорічної допомоги вже склала 135 000 євро. Також працює програма оздоровлення дітей з-за кордоном.

Тетяна Харченко головний лікар дитячої лікарні №16

Каждое лето оздоравливается группа детей, которые перенесли онко-гематологические заболевания, в составе 12, 15, 16 человек. И уже за эти 20 лет мы оздоровили около 300 детей в условиях Австрии. Кроме того мы получаем медицинское оборудование, инвентарь – кровати, прикроватные тумбочки, столы, мы получаем медикаменты, мы получаем штативы для капельниц, инфузоматы.

Завдяки цій співпраці, говорить головний лікар медзакладу, лікування дітей хворих на онко-гематологічні захворювання за 20 років вже досягло світових стандартів. У 1991 році це було 5% одужавших, а у  2015-му – 75%. Продовжувати співпрацю з Харковом австрійский благодійник планує і надалі.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

Австрийская сторона посчитала для себя необходимым и делом чести сохранения этого проекта по оздоровлению наших деток.  Мы опять будем готовить группу детей для отправки в Австрию.  Мы продолжаем работать в вопросах связанными с обеспечением медикаментами наших онкобольных детей, к большому сожалению есть такая необходимость, плюс опять к нам прийдут кровати для этих детей, речь сегодня шла о 30-ти кроватях, плюс еще вопросы связанные с поддержкой наших учереждений. Ну т.е. 20 лет ведётся эта работа, она спокойная, она системная, нет никаких моментов, которые бы нас обременяли. Мы всегда рады этим людям и благодарны за тот вклад, который они делают  в жизнь нашего города.