Сотни жителей Новобаварского района отпраздновали Крещение Господне

20.01.2020 14:27   -
Автор:
Хто три рази з головою – в крижану воду, хто її освятити, а хто просто подивитися. Щорічно в Хрещення Господнє на березі Новобаварського гідропарку багатолюдно. Сотні жителів однойменного району прийшли, щоб приєднатися до святкування. Згідно з повір'ям, вода в цей день і очищає, і оздоровлює. Дотримуючись цієї думки ті, хто займається моржуванням, не могли упустити цей момент. Для когось це перший досвід занурення, а для когось і ні. Проте відчуття схожі у тих та інших.
 
– Каждый год купаемся, пытаемся… Если получается. А с чем сравнимо? Жесть! 
 
Вероніка харків'янка
 
Не страшно, абсолютно не страшно! Ощущения обалденные, когда выходишь – блаженство! Холодно?! Сейчас нет! А вообще да, в воде холодно! 
 
Володимир харків'янин
 
Хорошо! Бодренько себя чувствуешь! Холодная водичка?! Ну есть немного. Ну почти ежегодно купаюсь. С чем это сравнимо? Заряд бодрости получаешь, хорошо. Ну в сауне как-то… ну и в сауне тоже ничего.
 
Віктор харків'янин
 
Отлично всё. Труситесь, смотрю! Да нет, нормально всё. Тепло, нормально! Уже 5 год, 5 год и нормально себя чувствую. С праздником всех, всем здоровья и удачи во всём! 
 
В'ячеслав харків'янин
 
З відчуттям полегшення,  з відчуттям полегшення від прожитого року. Мабуть, підсумок року не 31 грудня і не 1 січня, а саме, от для мене, Водохреща – велике свято. Коли Ісус Христос охрестився в річці Йордан і ми це підтверджуємо тим, що він для нас є. Що він для нас значить. І ми окунаючись змиваємо, можливо, і грішки якісь минулого року і ідемо в краще! 
 
І за багаторічною традицією свята священослужителі провели обряд освячення води. Святкову службу провів настоятель Свято-Вознесенського храму протоієрей Михайло Скорик.
 
Тетяна Цибульник голова адміністрації Новобаварського району
 
В особенности в этот год очень приятно, что людей ещё больше. Мы создали все условия для купания, освещения воды. Хочется пожелать харьковчанам основное – это здоровья, здоровья и здоровья,  а городу Харькову процветания! 
 
Юрій Медведєв депутат Харківської міської ради
 
Это праздник очищения души. Это чистые помыслы, прекрасные мысли. Дай Бог, чтобы о всём наши люди мечтают, у них сбылось. Всё самое лучшее свершилось! И городу Харькову – благополучия, процветания, развития, всего-всего. С праздником вас, дорогие земляки!