Сьогодні в Харкові відкрили Міжнародний туристичний форум – “Харків: партнерство в туризмі”

18.04.2013 18:16   -
Автор:

Туристичний форум Харків проводять вже вшосте. На черговій зустрічі – чимало гостей. Серед них – пердставники міст-побратимів та міст-бізнес партнерів першої столиці.

Ігор Терехов  заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста

-Мне выпала огромная честь от имени городского головы Геннадия Адольфовича Кернеса приветствовать вас всех здесь и поздравить с праздником открытия шестого Международного туристического форума. С каждым годом наш форум набирает мощи, силы, и становится воистину международным событием. Город Харьков имеет огромный международный имидж. И мы горды тем, что это единственный город на Украине, который имеет все четыре приза совета Европы.

Що ж до здобутків Харкова, то і на самому форумі місто отримало чергову відзнаку, цього разу від колег з Німеччіні, за участь у міжнародному туристичному форумі в Берліні.

Матіас Брандт директор проекту Федеральної німецької компанії міжнародного співробітництва

-Господин заместитель городского головы, позвольте вас поблагодарить за участие в этом мероприятии, и вашу креативную команду во главе с Виктором Рудем и другими сотрудниками городского совета за то, что приняли участие в форуме и, как всегда, были на высоте.

Далеко не вперше, фахівці  визнають Харків, як місто, з високим туристичним потенціалом. За словами іноземних гостей, Перша столиця – цілком європейське місто, яке має досвід у проведенні масштабних спортивних заходів світового рівня.
 
Ян Гранат Генеральний консул Республіки Польща

-Наш опыт, который мы собрали и в Польше, и в Харькове, и в других городах связан с организацией больших мероприятий, которые имеют спортивный характер. И для Харькова это будет важно потому, что он будет принимать следующее большое мероприятие европейского уровня. Значит такой опыт есть.

Вітаутас Васіменко заступник мера міста Каунаса

-Я с 70-х годов постоянно посещаю несколько раз в год Харьков, последнее время он очень изменился в хорошую сторону. Городские власти стали больше уделять внимания имиджу города, так как он выглядет для привлечения туристов. Естесственно большое влияние сыграл чемпионат Европы по футболу и наступаючий чемпионат по баскетболу.

За словами організаторів, однією з задач цьогорічного форуму – це не тільки обмін досвідом, а і укріплення  дружніх зв’язків між євпропейськими державами. І результати наявні: під час форуму між Харковом та словацьким містом Трнава буде укладена двадцять шоста побратимська угода.

Наталя Сіромаха