Сьогодні у всьому світі відзначають День тигра

29.07.2013 18:19   -
Автор:

Денис Патєха рівно рік працює у Харківському зоопарку. Спочатку прийшов до гуртка юннатів, а тепер слідкує за найхижими кішками тут- тиграми. Цих тварин у звіринці проживає двоє: дівчинка Атка та хлопчик Амба.

Денис Патєха працівник зоопарку

-Они любят мясо, погулять, поиграться.

Дівчинка Атка,- розповідає Денис, спокійна та виважена у діях. А от Амба веде себе, як справжній чоловік та господар. Він залицяється до тигриці, розважає її і охороняє.

Денис Патєха працівник зоопарку

-Иногда бывают хорошие, а иногда, особенно зимой, когда на человеке много одежды, Амба, когда ест, он вообще бросается на решетку. Кажется, что выламает ее.

До звірів доглядальник ніколи не заходить. Це під суворою забороною. Однак немає навіть і бажання,- посміхається Денис. Адже тигри мають такі зуби, що загризуть будь-кого. Але між собою в них кохання. Від нього торік народилося дитя.

Денис Патєха працівник зоопарку

-Беременность длится от 112 до 115 дней, родилась девочка- тигрица, назвали Цахык. Потом отдали во Львов, в возрасте полугода.

Тигри можуть народжувати двічі на рік, по двоє-троє малюків. Однак останнім часом їхня кількість у світі зменшилась. У більшості випадків тварини стають жертвою браконьєрів та знаходяться під загрозою вимирання.

Євгенія Кутнова