Сьогодні у Харкові було підписано територіальну угоду між Харківською облдержадміністрацією, роботодавцями та профспілками області

27.03.2013 20:30   -
Автор:

Результатом спільної тристоронньої угоди, яка діяла на Харківщині протягом останніх 2-х років – є почесне місце 4 в рейтингу найкращих областей України, відмічають очильники області, профспілок і роботодавців. Їх спільна робота – це своєрідний внесок у досягнення цих показників.

Анатолій Гіршфельд голова об'єднання організації роботодавців Харківської області

-Хочу подчеркнуть, что практически все пункты соглашения, которое было, выполнены со стороны участников социального диалога. Безусловно нельзя не отметить тот факт, что существует конструктивный диалог и многие вопросы,которые сегодня стят перед работодателями решаются с помощью областной администрации.

Територіальна угода на 2013-2015 роки між облдержадміністрацією, представницьким органом сторони роботодавців та профспілковими об'єднаннями Харківської області, яка була сьогодні підписана – це запорука такой ж плідної роботи на майбутнє. Адже знайдено ряд компромісних рішень, що дадуть можливість і надалі успішно працювати і розвиватися промисловості.

Сергій Тесленко голова об'єднання профспілок Харківської області

-Соглашение, которое мы подписываем, является важной составляющей частью вот такого конструктивного диалога, который сложился у нас в области. И подтверждение того, что мы идём в одном направление и вектор наш направлен на то, чтобы изменить к лучшему соцмально-экономичксекое положение жителей нашей области.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Территориальное соглашение касается максимального количества людей с одной стороны руководителей предприятий, которые рискуя  своим состоянием ведут свои предприятия к успешной работе, а с другой стороны мы не можем не учитывать интересы трудовых коллективов, которые не могут быть крайними в ситуации, когда экономическая коньюктура максимально не благоприятна. Вот поиск таких золотых середин – это наверное одна из главных задач.

Втім, зазначають фахівці, реальний сектор економіки сьогодні потребує підтримки з боку держави, тож ці питання пообіцяли підіймати на законодавчому рівні, з тим, щоб створити фундаментальний закон про промисловість, який був би спроможний вирішити ряд ісуючих проблем.   

Анжела Сушко