Согласно законодательству харьковчанам нужно заключить письменные договора с КП “Харьковводоканал”

10.10.2019 13:12   -
Автор:
У зв'язку з набуттям чинності закону про житлово-комунальні послуги всі абоненти "Харківодоканалу", кажуть на підприємстві, повинні укласти угоди на отримання послуг водопостачання та водовідведення. Ключова відмінність від попередніх – підприємство бере на себе відповідальність не тільки за обслуговування своїх мереж, і тих, що знаходяться в будинках. 
 
Сергій Рязанцев начальник абонентської служби КП "Харківводоканал"
 
По великому рахунку – це ні як не вплине на суму рахунку, тому що данні суми будуть убрані із комунального підприємства "Жилкомсервіс", якщо дома обслуговувались "Жилкомсервісом" або з інших платежів, які мешканці платили раніше. Також буде знижено тариф на послуги водопостачання та водовідведення комунальним підприємством.
 
Угоди можуть бути як індивідуальні так і колективні. Ознайомитись із зразками можна на сайті підприємства. Для підписання договору із багатоквартирним будинком, достатньо більше 50% згодних із умовами. 
 
Сергій Рязанцев начальник абонентської служби КП "Харківводоканал"
 
На сьогоднішній день, за всі течі які є у будинках, незалежно від того, є прилад обліку води чи ні, відповідає балансоутримувач. Тобто, на сьогоднішній день це "Жилкомсервіс" або управляюча компанія, яка є у будинку. Після укладання договору за всі течі буде відповідати балансоутримувач, тобто, якщо люди уклали договір з обслуговування внутрішньобудинкових мереж за це буде відповідати комунальне підприємство.
 
Підписати угоду можна навіть не відходячи з власного двору, адже у всіх районах міста курсують пересувні каси підприємства. До того ж послуга абсолютно безкоштовна, нею наразі скористались вже близько 2000 харків'ян.  
 
Ольга Остапович начальник абонентського відділу КП "Харківводоканал"
 
Выездные кассы у нас выезжают согласно графиков, график размещается на сайте предприятия, предварительно по месту выезда развешиваются объявления. Помимо выездных касс можно обратится в абонентные отделы. Непосредственно на Основянский район располагается на проспекте Юбилейном 28-а.  При себе потребителям необходимо, для заключения договоров, необходимо иметь паспорт, идентификационный номер и документы на жилое помещение, в том числе и технический паспорт.
 
Укласти угоду із комунальним підприємством потрібно не пізніше першого травня 2020 року. Договір укладається незалежно від заборгованості. Тим хто не встигне, або не захоче підписувати угоду  договір оформлють автоматично, але без пункту про обслуговування внутрішньобудинкових мереж .  
Сергій Рязанцев начальник абонентської служби КП "Харківводоканал"
 
На сьогоднішній день не може бути без договірних відносин між споживачами послуги та підприємством "Харківодоканал". Всі без виключення повинні заключити у найкоротші терміни ці договори. Згідно з чинного законодавства комунальне підприємство може не надавати послуги людям, які не заключили договори та людям у яких є заборгованість за послуги водопостачання та водовідведення.