Социальные сети в Украине впервые обогнали по популярности телевидение

25.10.2019 13:48   -
Автор:
Розмови про те, що в недалекому майбутньому соціальні мережі замінять телебачення в світі ходять давно. На підтвердження – дослідження, що провела одна з міжнародних громадських організацій. За словами керівника відділу з розвитку бізнесу компанії, ключовими завданнями було виявлення уподобань українців різних типів ЗМІ, ставлення до ЗМІ в цілому.
 
Катерина Загрівенко керівник відділу з розвитку бізнесу компанії 
 
Опитування проводилося методом особистого інтерв'ю серед чоловіків і жінок у віці від 18 до 65 років, які проживають в містах з населенням понад 50 тис. осіб. Всього було опитано 4056 респондентів. Вперше з 2012 року соціальні мережі випередили за популярністю телебачення. 68% респондентів саме їх вважають за краще для отримання новин. 
 
За словами директора міжнародної громадської організації, 75% респондентів можуть розпізнати фейкову новину як в ЗМІ, так і у соцмережах. Також у попередні роки опитуваним було важливо те, до якої політичної сили відноситься ЗМІ.
 
Джилліан Маккормак директор міжнародної громадської організації 
 
Але в цьому році, в порівнянні з попередніми роками, люди стали менше цікавитися тим, хто є власником того чи іншого ЗМІ. Сьогодні це цікаво всього 40% респондентів, в той час як в минулому році цей показник становив 48%.
 
Джилліан Маккормак підсумувала, що всі ці фактори вплинули на результати дослідження на користь соцмереж.