Соціальна справедливість заради майбутнього

04.03.2013 18:34   -
Автор:

Життя на селі має бути. І тому головне з чим тут зараз ведеться боротьба – це безробіття. У Богодухівському районі служба зайнятості влаштувала Мобільний центр профорієнтації – інформувала селян про вакантні місця та умови працевлаштування. Ця робота орієнтована на школярів, студентів, людей з особливими потребами та громадян, які шукають чи бажають змінити місце роботи.

Наталія Пахуча начальник відділу організації профорієнтації Харківського обласного центру зайнятості

-Взагалі по харківській області існує сім таких центрів. Вони знаходяться у віддалених базових центрах зайнятості. І сьогодні у Богодухівському районі також. Вони працюють для того, щоб мешканці самих віддалених куточків харківської області змогли скористуватись послугами служби зайнятості.

Інформували тут ще і стосовно нових положень  Закону «Про зайнятість населення».

Володимир Міненко директор обласного центру зайнятості

-Молодь, яка закінчує навчальний заклад, яка має можливість отримати стажування, пройти практику на підприємстві. Якщо вона буде бажати поїхати працювати у сільську місцевість після закінчення навчального закладу, вона буде отримувати, згідно нового закону про зайнятість населення, одноразову матеріальну виплату у вигляді десятикратної заробітної плати.

Також законом молодому працівнику на селі передбачається житло. Його надають на три роки. Якщо ж стаж досягатиме десяти років, робітник стане повноправним власником цієї домівки. Інша ситуація з наявністю робочих місць – їх чисельність  досить обмежена.

Ігор Шурма заступник голови обласної державної адміністрації

-Сьогодні на селі люди виживають за рахунок роботи на землі, за рахунок тих нелегких фермерських господарств, які мають обмежену кількість робочих місць. Це сьогодні. Якщо для підприємництва буде благоприємна ситуація для розвитку того ж бізнесу, звичайно ж, нові робочі місця будуть створюватися.

Для того, щоб роботодавці змогли повністю вникнути в усі нововведення закону, було проведено спеціалізований семінар. Загальна ж картина безробіття покращується, вважають фахівці. Минулоріч у Богодухівському районі тисяча триста людей влаштувались на роботу. Початок цього року також дав свої результати – сто чоловік тепер з роботою.

Оксана Кононова