Сніг сходить, шляховики стають до ремонту доріг

28.02.2013 18:21   -
Автор:

По вулиці Мироносицькій не проїхати. Шляховики проводять ремонт дорожнього покриття. Сучасні технології дозволяють проводити ремонт і при температурі близько нуля градусів.

Ремонт проводять ямковим способом, в тих місцях де найбільш постраждав асфальт. Головна причини чому так сталося, впевнені шляховики, постійні перепади температур, взимку. Сніг випадав, танув, потім вода потрапляючи в щілини замерзала і розривала асфальт. Співробітники ДАІ склали повний перелік місць де жорсткі природні умови пошкодили дорожнє полотно.  

Костянтин Туренко начальник сектору організації дорожнього руху міського ДАІ

-По результатам проведённых проверок было выявлено, что на площади более 16 тысяч квадратных метров необходимо сделать текущего ремонта асфальтобетонного покрытия.

Проблема виявлена, її необхідно вирішувати. Комунальні служби Харкова вже розробили і затвердили графік ремонту вулиць на найближчий час. Відновлювати дорожнє покриття будуть по всьому місту і в кожному районі. В першу чергу свої сили комунальники спрямують на дороги головного значення. Технологічно, говорить Ігор Жданюк, варто розпочати з тих доріг, що вже були відфрезеровані, але на них не був укладений нижній шар асфальту.

Ігор Жданюк заступник директора Департаменту будівельного та шляхового господарства

-Если мы идём по районам начнём допустим с Алексеевки. Однозначно будет делаться 3 улицы – Целиноградская, Ляли Убейвовк и Алексеевская. Это 3 три улицы, которые стоят сигнальные и будут делаться на Алексеевке. Ленинский район – Красноармейская, Котлова и это будет для нас самый тяжёлый участок. подъём и спуски и отводы вод – это Барикадная, переулок Афанасьевский и Золочевская.

Вже на сьогоднішній день дорожники відремонтували з цього списку понад двох тисяч квадратних метрів доріг. А коли розпочнеться весна від ямкового ремонту, комунальники перейдуть до капітального, на тих шляхах, що стоять у міському плані реконструкції.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

В прошлом году начата реконструкция крупных транспортных магистралей таких как проспект Московский, Гагарина, улица Клочковская, Сумская. В этом году их реконструкция будет завершена. В этом году будет полностью реконструирован транспортный узел Героев Труда-Шевченко-Сидора Ковпака, где изменена геометрия движения, а также пересечение проспекта Тракторостроителей и улицы Героев Труда. В 2012 году в каждом районе города были отремонтированы не менее 5 крупных дорог, в этом году такая практика будет продолжена.

Продовжать відновлення та реконструкцію і обласних доріг.  В першочергових планах п'ятдесят тисяч метрів покриття, що погано пережило зиму, а навесні розпочнеться робота і на інших об’єктах.

Сергій Пляка заступник начальника служби автомобільних доріг в Харківській області

-Деньги поступают, деньги регулярно поступают. Да, они в первую очередь идут на выплату заработной платы, большие долги есть по матерьялам по прошлому году, за которые не рассчитались с подрядчиками, но тем не менее деньги есть.

Ігор Бескровний