“SmartCityKharkiv”. 570 точек с бесплатным интернетом работают по Харькову

07.10.2019 16:43   -
Автор:
Уроки тепер будуть в кілька разів цікавіші, а на перервах можна буде пограти з свою улюблену комп'ютерну гру онлайн. Така можливість з'явилася у майже 900 школярів Мар'їнської гімназії. Навчальний заклад підключили до безкоштовної міської мережі вай-фай.
 
Микита Сорока провідний інженер КП "Міський інформаційний центр"
 
На данный момент уже установлено порядка 570 точек, планируется ещё порядка 150. Это в основном будут объекты образования, а так же все поликлиники и больницы. То оборудование, которое мы ставим оно поддерживает большое количество подключений и в принципе оно обеспечивает большое количество абонентов на каждую точку. В данный момент мы ставим порядка 5 точек доступа на один объект образования. В дальнейшем будем рассматривать радиообстановку и если надо, будем доставлять. 
 
У одному з найстаріших навчальних закладів освіти такі нововведення підтримують. Кажуть, Харків завжи крокував в ногу з часом.
 
Олександра Зуб директор Маріїнської гімназії №6
 
Я вважаю, що це необхідно, це потрібно. Тепер уявить собі уроки сучасні без інтернету… Тим більше, що у нас у школі 11 інтерактивних дошок, і я вже не кажу про мультимедійні проектори і далі. І кожен вчитель повинен вміти користуватися інтернетом. У кожному першому класі у нас 8 інтерактивних дошок у початковій школі, то уявіть собі якими війдуть ці діти у 5 клас, і як будуть вони користуватись. І як не може користуватись вчитель інтернетом на своїх уроках?! Це необхідність і за цим майбутнє. Ми дуже вдячні Геннадію Адольфовичу за те, що ми маємо можливість користуватися інтернетом, ми – вчителі і учні безкоштовно!  
 
Триває встановлення обладнання і у місцях відпочинку. Фахівці звітують, що безкоштовною мережею вже вкритий сад Шевченка, а також головна алея парку імені Горького. З часом обладнання розмістять по території всього парку. Аби скористатися послугою слід всього підключитися до відповідної мережі "SmartCityKharkiv". Готуються фахівці профільного міського КП і до підключення зупинок громадського транспорту.
 
Микита Сорока провідний інженер КП "Міський інформаційний центр"
 
Остановки – это второй этап нашего развития, он будет после ноября, мы сейчас к этому готовимся. В данный момент идёт планирование и работы вместе с КП "Горэлектротранссервис" по поводу рассмотрения всех остановок – каким образом будут установлены все точки доступа, каким образом будет подведено постоянное питание. И каким образом будет образовываться покрытие вокруг них. На всех остановках, на которых будет в дальнейшем установлен wi-fi, они будут отмечены определёнными знаками для того, чтобы люди понимали, что на остановке присутствует услуга wi-fi. 
 
Побачити де вже працює покриття можна зайшовши на відповідний сайт. Там на інтерактивній мапі Wi-Fi "SmartCityKharkiv" відображається вся необхідна інформація.