Слушания по делу ЕЭСУ отложили на месяц

21.05.2012 23:06   -
Автор:

Близько десятої ранку судова зала заповнена на половину. Захист Тимошенко теж не у повному складі — приїхали Власенко та Кожемякін. Білосердешних депутатів одиниці. Сама ж засуджена, яка зараз знаходиться на лікуванні в лікарні “Укзалізниці”, на розгляд справи не з'явилася.  Слухання розпочали. Державні обвинувачі вносять клопотання, щодо перенесення обговорення.

Марина Капінос,  державний обвинувач:

-На наш запит була надана інформація з лікувального закладу про недоцільність транспортування Тимошенко до судового засідання у зв"язку з непреривністю процесу її лікування

Суддя Костянстин Садовський,вислухавши державних обвинувачів, переносить розгляд справи на двадцять п"яте червня. У приміщенні Апеляційного суду засідання розпочнеться о десятій ранку.
А тим часом під стінами суду підтримати Юлію Тимошенко прийшли кілька десятків активістів. З традиційними  гаслами вони влаштували пікет.

Олена , місцева мешканка:

-Они только мешают спать маленьким детям, бесполезное зборище людей. Лучше б они на верхах разбирались в каких-то ее содеяных, несодеяных преступлениях, вот это зборище я считаю просто так. Здесь были драки, когда было много людей, они все тут заполонили, мы страдаем от этого.

Аліна,  місцева мешканка:

-У нас дом выходит под окна этого суда. Спать детям невозможно. Мало того, бабушки лет по пятьдесят-шестьдесят сидят на качелях, это невыносимо. Боимся, боимся, а выхода нет, парковой зоны больше нигде нет. Специально выводят сюда людей, это все наиграно.

Простоявши дві години пікетувальники нарешті дали спокій місцевим і розійшлись. До самої ж Тимошенко сьогодні прибув новий лікар. Доктора Хармса змінила німецька колега Аннет Рейсхауер.

Аннет Рейсхауер,  лікар клініки "Шаріте – університетська медицина" (Берлін):

-Ми познайомилися з пацієнткою. У нас також відбулася перша зустріч з колегами – медиками. Мета мого візиту – підтримка харківських лікарів в реабілітації Тимошенко. Про її стан можу сказати, що він задовільний.

В той час захист Тимошенко продовжує наполягати на тому, аби підзахисна лікувалась поза межами України. Мовляв, так буде ефективніше. Проте, опитані пацієнти лікарні, абсолютно не згодні із такою заявою.  

Валентина,  пацієнтка лікарні:

-Я лежала во многих больницах в Дебальцево, в Донецке, но в Харькове мне только вернули здоровье. И я очень довольна своим врачём, и я очень довольна этой больницей и отношением и людьми и врачами. А почему она не доверяет? Ну потому что человек она такой.

Ігор Бескровний, Євгенія Кутнова, Віктор Ноздрачов, Сергій Перець , Харьковские Известия.