Слушание дела Тимошенко вновь перенесено. Теперь на 14 августа

31.07.2012 22:33   -
Автор:

Підтримати свою лідерку, яка сьогодні знов не з"явилася на слухання справи приїхав Сумський білосердешний десант. До початку слухання кілька десятків прихільників зробило коло пошани. Для розігріву.

-Юлі – волю! Юлі – волю!

Прихильниками леді Ю цього разу виявилися спортивні молодики та люди похилого віку, які вголос вигукували завчені гасла. Але були і справжні зірки білосердешного шоу перед апеляційним судом.

Маргарита, прихильниця Юлії Тимошенко (м. Суми):

-Цель визита – освободить Юлю немедленно, освободить и не мучать женщину.

-Баба Параска, новая баба Параска. Вы видите, что вас снимают и ходит пиарится. О о , потанцуй. Голову надо лечить.

Та попіаритися до Харкова приїхали і бютівські нардепи. А щоб їх краще чути і видно було, вирішили сцену встановити поряд з фонтаном. Та не всім такий концерт був до вподоби, але ТАКА думка людей народних білосердешних обранців не дуже цікавила. Тож спілкувалися вони з незадоволеним народом за допомогою міцного слова.

-От бандюги, . уки . лять! Уркаганы, . уки . лять!

Прихильники ж Тимошенко дового не голосили – походили і розсілися на газони: перепочити та перекусити. Звичайні зауваження харків"ян з проханнями не псувати насаджень теж закінчилися образами та штовханиною.

-Пошла вон отсюда! плюёт ей в лицо.

Харків"яни впевнені, цим гастролерам все одно, що буде з містом. Як приклад наводять – витоптану центральну клумбу біля Апеляційного суду. Кажуть, ось, кропітка робота озеленувачів – зведена нанівець.

Таїсія, харків'янка:

-Да я бы разодрала, если бы у меня были силы, эти БЮТовские гуляния.

Валентина, харків'янка:

-Ну это безобразие, я так считаю. Безкультурие и безобразие. Такого не должно быть, чтобы здесь располагались и всё здесь вытоптали.

Витоптали та стали додому збиратися. Та і тут відзначилися. Вийшли на дорогу та перекрили рух транспорту.

А весь цей час, з десятої ранку, у самому суді – слухання по справі ЄЕСУ проти екс-прем"єрки Юлії Тимошенко. Її звинувачують у махінаціях та несплаті податків до держбюджету. Її ж захисники кажуть, вона не може брати участь у процесі через стан здоров"я. Державні ж обвинувачі пропонують віп-бранці  проводити засідання шляхом відеоконференції.

Вікторія Каліта ,державний обвинувач:

-Є висновок судово-медичної експертизи відповідно до якого чітко і об"єктивно дано відповіді на питання, що Тимошенко може брати участь у судових засіданнях, заходах поза межами лікарні, і може вільно спілкуватися, відповідати на питання, сприймати та оцінювати інформацію.

Така практика проведення відеконференції широко розповсюджена у Європі, зазначають держобвинувачі. Саме тому вони і пропонують Тимошенко будь-який можливий зручний для неї спосіб участі у засіданні. Тим більше, що така норма передчачена у новому кримінально-процесуальному кодексі. І у такому процесі адвокати Тимошенко можуть бути присутні, як в залі засідання, так і біля самої підсудної. Але і це екс-прем"єрку також не влаштовує. Її захисник Сергій Власенко зачитує її офіційну відмову від участі в відеоконференціях, і взагалі у сьогоднішньому засіданні.

Сергій Власенко, захисник Юлії Тимошенко:

-Є норми, що явка особи, яка обвинувачується у скоєнні злочину, до суду, явка до суду є обов"язковою. Не явка до телевізора, не явка до лікарняної палати, а явка до суду є обов"язкою. Це буде нагадувати якийсь блакитний вогник, а не судове засідання.

Явка до суду є обов"язковою, наполягає Власенко. Та от його підзахисна на засідання не з"являється вже всьоме. Суд же через цю чергову неявку Тимошенко вирішив – перенести засідання на чотирнадцяте серпня. До того часу мають встановити чи можливо, технічно, застосувати відеоконференцію між лікарнею та судовою залою для подальшого розгляду справи.

Ігор Бескровний, Євгенія Кутнова, Ігор Луханін, Євген Шинкаренко Харьковские Известия.