Слобожанщина святкує день сільского господарства

22.11.2012 17:38   -
Автор:

-Каким ты был, таким ты и остался…

З цією піснею щодня до своїх рогатих і хвостатим підшефних зоотехнік Олена приходить в агрофірму, в якій вона працює вже кілька років. Каже, у вісімдесяті, коли обирала професію, вважала, що вона буде затребуваною і перспективною. Часи змінилися, але інтерес до роботи жінка не втратила. Говорить, робота складна, але цікава – і це не хвости бикам крутити.

Олена Водолажченко головний зоотехнік агрофірми (Нововодолазький район)

-Мне нужно каждый день пройти, посмотреть растелилась корова, как она растелилась. Всё вроде бы одно и тоже, но всё это интересно. Так, что неправда, что мы крутим хвосты. Мы не крутим хвосты.

А от як працювали за часів радянського союзу ділиться пенсіонерка Антоніна Ісаєва. Вона працювала дояркою 35 років поспіль. Була передовиком. За свої показники отримала безліч нагород.

Антоніна Ісаєва пропрацювала дояркою 35 років (с. Березівка)

-Я прийшла на ферму після восьми класів. Тоді у нас ще було зовсім мало коров і сараї були такі хиленькі дерев"яні. Доїли вручну. Ну а потім построїли нові сараї. Стали доїти не вружну, а автодойками, добавилось коров.

Пенсіонерка розповідає, за часів союзу, частинка кожного трудового подвигу вкладалася в загальну велику скарбничку. Успіх сільськогосподарів святкували всі. І доярка, і хлібороб.

фрагмент з х / ф "Кубанські козаки"

-Никогда ещё на наших степных землях ми з вами не збирали такой багатий и такий обильный урожай, как в этом году. Откуда же это такое чудо? Может это счастливая удача? А может нам помог Господь Бог? Нет дорогие хлеборобы, это чудо свершили вы!

Після розпаду союзу змінилося багато чого, кажуть фахівці сільхозпіндустрії. Приватні агрофірми замінили радгоспи і колгоспи. Працю людей – техніка. Слобожанщина завжди показувала відмінні результати у сільскому господарстві, каже губернатор Михайло Добкін. Цей рік не виключення – регіон увійшов до п"ятірки кращих з вирощування та збору зернових і з виробництва молочної продукції.

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Я хочу от имени 3 млн громады выразить благодарность всем тем кто свой день начинает задолго до восхода солнца, а заканчивает работу, когда солнца на горизонте уже нет. Я хочу поздравить вас с проффесиональным праздником пожелать вам всем здоровья, успехов.

За традицією всіх кращих нагороджували у всі часи. Сьогодні, з нагоди дня працівника сільського господарства, не зробили виняток. А в подарунок, як і тоді святковий концерт.

-Это мой завхоз, вот мировой мужик! Ни в кого такого завхоза нет. Не хвастайтесь годей Гордееч.

-Это мой коневод. Ни в кого такого коневода нет. Опять хвастаетесь!

Ігор Бескровний, Ярослав Кононенко Харьковские Известия