Слобожанщина готова до цьогорічної виставки “Харківський туристичний бієнале”

09.04.2013 18:19   -
Автор:

Слобожанщина готова до цьогорічної виставки "Харківський туристичний бієнале". Стартує вона через два дні. Захід за роки існування досяг вагомих результатів. Зокрема, з п'яти  туристичних маршрутів сформували «Золоте кільце Слобожанщини». Також в області функціонують чотири веломаршрути, фестивалі «Печенізьке поле», «Весілля в Малинівці», «Івана Купала», «Масляна на Коропових хуторах», «Олексіївська фортеця» вже давно стали візитною карткою Харківщини.

Дмитро Кузнєцов начальник управління культури та туризму  Харківської облдержадміністрації

-Только за этот небольшой период создано и специализированное структурное подразделение Харьковской областной государственной администрации, создан информационно-туристический центр, открыто несколько информационно-туристических пунктов по основным направлениям, систематизирована полиграфическая продукция. Идет процесс систематизации сувенирной продукции – открыта сувенирная лавка.

Харків тепер може сміливо конкурувати з іншими туристичними містами, твердять фахівці. Кількість бажаючих відвідати Слобожанщину – з кожними роком зростає.  

Денис Дармостук директор КП «Харківський організаційно-методичний центр туризму»

-У нас нет моря, у нас нет гор, зато у нас есть украинское село, зато у нас есть культурно массовые мероприятия, которые мы проводим в регионе, спортивный туризм, который активно развивается это горнолыжные базы. У нас есть наш парк Горького, который очень популярен среди туристов, и мы не успеваем считать этих туристов.

Євро-2012 довело – іноземцям цікаво у Харкові. І не тільки на футболі. Українське село з його традиціями та культурою, мисливство, риболовля та зелений туризм – Слобожанщині готова запропонувати гостям нові туристичні маршрути. Подробиці, обіцяють організатор бієнале, на самі виставці.

Наталья Сиромаха