Слесари и токари – одни из самых высокооплачиваемых специальностей

05.07.2016 15:35   -
Автор:
Таких як Іван тут, на сьогоднішній ярмарці вакансій, небагато. Хлопець перспективний, вчиться у виші, закінчує курси маркетингу, і знає чого хоче. Тож за аби-яку запропоновану роботу не хапається.  
Іван Бурлачка студент 
 
Руководитель должен стараться развивать своих сотрудников, я на это нацелен, чтобы усовершенствовать свои знания. Я иду в первую очередь не для зарплаты, конечно зарплата должна быть нормальная, но чтобы я усовершенствовал свои знания, это для меня важнее.
 
Людям більш старшого віку – складніше, адже вони більш перебірливі і до умов праці, і до зарплатні. Тож работодавці стараються – прагнуть заманити фахівців саме до себе.  
 
Юрій Ребрік підприємець 
 
Все условия, всё по законодательству условия у нас, всё что надо. В данный момент люди только знакомятся, есть люди, которые вообще не знакомы с этой профессией, а те, кто заинтересовался, я беру их данные. 
 
Особливістю цьогорічного ярмарку вакансій є те, що тут зібрані лише ті работодавці, які пропонують зарплатню понад 4 тисячі гривень, менша оплата, кажуть в обласному центрі занятості, не дуже користується попитом у шукачів роботи. 
 
Володимир Міненко директор Харківського обласного центру зайнятості 
 
На жаль вакатних посад, які пропонує роботодавець у нас сьогодні також обмаль, але ми сьогодні намагалися зібрати ті підприємства, ті вакансії , які реально платять заробітню плату і реально пропонують вакансії і посади. Допустим підприємство водіїв набирає тролейбусів, трамваїв, там зарплата 4 тисячі гривень, але вони повністю 100% компенсують витрати працюючих у них людей на комунальні послуги, т.б. соціальний пакет враховує і інші моменти, не тільки зарплату. 
 
Найбільше зацікавлених біля столика з табличкою 15 тисяч гривень, саме такий максимум зарплати пропонують: операторам верстатів з програмним керуванням, свердлувальникам, тОкарям, слЮсарям, всім фахівцям робітничих спеціальностей, до речі з можливістю навчання на підприємстві. 
 
Михайло Черняк заступник голови Харківської облдержадміністрації 
 
Официально Харьковская область на сегодня является лидером среди всех областей по социально-экономическому развитию и в подтверждение этому мы видим на ярмарке вакансий те предложения, которые имеют сегодня заказы, как бы сложно не было, это говорит о том, что у них появляются новые возможности привлечения людей на работу, выплаты, подчёркиваю, официальной высокой зарплаты людям рабочих профессий. 
 
І в цьому обласні владники вбачають позитивну динаміку того, що рівень безробіття все ж таки знижатиметься, а це значить люди матимуть роботу і кошти на існування.