«Слава збройним силам України!». У Харкові погасили нову марку до Дня захисників і захисниць України (відео)

14.10.2022 19:52   -

«Слава Збройним силам України!». Під такою назвою «Укрпошта» випустила нову серію марок. На кожному маркованому аркуші їх представлено 6, і всі вони мають певні особливості.

ТЕТЯНА ФОМЕНКО КЕРІВНИЦЯ МАГАЗИНУ «ФІЛАТЕЛІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ДИРЕКЦІЇ «УКРПОШТА»
На кожній марці представлені певні роди і види військ ЗСУ. До випуску також надрукований конверт «Перший день», де представлені всі роди військ, що на марках є. Також є шість немаркованих конвертів і шість листівок.

Цю серію «Укрпошта» підготувала спеціально до Дня захисників і захисниць України. Автор Антон Хрюпін, який вже створював ескізи марок «Вільні. Незламні. Непереможні», цього разу зобразив Сухопутні війська, ВМС, ТРО, ССО й повітряні сили України.

ТЕТЯНА ФОМЕНКО КЕРІВНИЦЯ МАГАЗИНУ «ФІЛАТЕЛІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ДИРЕКЦІЇ «УКРПОШТА»
Як зазначив наш генеральний директор, «Укрпошта» не буде зупинятися на цих шести видах військ і в наступних випусках будуть представлені інші. Щоб вшанувати всіх, хто боронить нашу землю.

На честь свята в Харкові організували церемонію спецпогашення марки. А харківські захисники та захисниці отримали марки як привітання зі святом.

АНДРІЙ РУДЕНКО ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ
Прекрасно, что в такой день, как сегодня, потому что сегодня немало было сказано слов в качестве поздравлений ВСУ и ТРО, тех, кто сегодня защищает нашу большую страну. Хотелось бы еще раз поздравить и защитников, и защитниц и сказать большое спасибо «Укрпочте», что она делает нужное дело. И уверен в том, что уже буквально не за горами выйдет новая марка «Победа Украины» в этой войне. Слава Украине!

Загальний тираж марок – мільйон примірників. Вартість одного аркушу із цієї серії – 120 гривень. А частину грошей, отриманих від продажів, «Укрпошта» планує спрямувати на потреби української армії.