Скверы в работе

02.06.2012 19:15   -
Автор:

Геннадій Кернес , Харківський міський голова:

-Возрождение Харькова- это возрождение не только скверов, парков, конечно дворы и те места, где мы должны отдавать дань и уважение тем людям, которые защитили Харьков. Сквер Двадцать третьего Августа. Двадцать третьего августа мы отмечаем и День города и освобождение Харькова, поэтому было принято решение о реконструкции сквера по Двадцать третьего августа.

І вже за два дні комунальники взялися за роботу. Сквер двадцять третього закрили на реконструкцію. Разом із робочими не покидають цей об*єкт і проектанти. Бо новий архітектурний план має багато нюансів.

Олена Завгородня, журналіст:

-Цей сквер треба не лише реконструювати, а й доповнювати новими елементами. Бо по всій алеї немає жодного ліхтаря. Тож вночі тут темно, хоч око виколи.

Тому розгорнулися тут і роботи з прокладання кабеля. Згодом зроблять підводи під ліхтарі та встановлять нові світильники з енергозберігаючими лампами.

Юрій ,електромонтажник:

-Я думаю, всё будет хорошо. проведём свет.

Для відпочинку ж тут встановлять лави, а для малечі – дитмайданчик. Алеї застелять новою плиткою. Зараз прибирають весь старий асфальт.

Сергій, місцевий мешканець:

-Состояние дороги может быть и лучше. Много разбитой дороги.

Окрема робота розгорнеться із відновлення другого у місті за висотою пам*ятника- воїну-визволителю. Покриття на монументі вже давно треба оновити. Плитка у його підніжжя – зовсім осипалася. Комунальники кажуть, раніше реконструювати цей об*єкт не могли. Та з початку травня він офіційно на балансі міста. Тож роботи можна розпочинати. Разом із монументом воїну-визволителю відремонтують і стели, що знаходяться по обидві його боки.

Віктор Кітанін, директор Департаменту комунального господарства:

-Вы видите – на одной стороне орден Славы, на второй стороне – орден Великой отечественной войны. Кроме этого, барильефы, Георгиевские ленто. На следующей недели мы будем проводить совещание с участием главного архитетора. Потму что мы хотим привлечь специалистов, которые смогут нам помочь воссоздать всё в первоначальном виде.

По новому засяє і територія поруч зі сквером. Реконструкція проїжджої частини, встановлення зупиночних павільйонів, карманів для паркування машин – усе закладено у проект оновлення цього місця відпочинку. Готовий і план ремонту ще одного скверу "Партизанів та підпільників". Вже на цю територію заїхала і перша техніка. Зараз робочі демонтують старі лави та дорожнє покриття.

Надія Малько, місцева мешканка:

-Чтобы дорожки были хорошо сделаны, чтобы лавочки были хорошие, чтобы мусор здесь не было. Можно же здесь и травку хорошую населять. Здесь если люди ходять сюда – нужно тут дорожки хорошие сделать. Ну и желательно цветы.

Квіти будуть не лише на алеях, а й біля пам*ятника "Партизанам та підпільникам Харківщини". Оновлять тут і сам монумент. Обидва сквери відреконструюють до Дня міста.