“Скоро перекроем дорогу, чтобы сюда никто не заезжал,-” полтавчане о харьковских активистах

14.09.2015 20:38   -
Автор:

Година до початку засідання. Неподалік від суду в Полтаві зупиняється автобус. Це прибули з три десятки харківських активістів. Із стільцями, термосами, апаратурою, прапорами та згорнутими плакатами. Все це несуть під вікна суду. Акція-марафон стартує, майже одночасно з приїздом адвокатів Геннадія Кернеса.  

Після кричалок з нецензурною лексикою стають до танців. Інші до молитов. Полтавські активісти цим невдоволені. Харківських просять вгамуватись і вимкнути звук.((кусок 0036 )) Та мітингарі з Харкова категорично на діалог не йдуть. Більше того, полтавчан закидують образами.  
 
Валентина та Людмила активісти з Полтави

Нас обізвали сепарами, за те, що ми півтора року не виходимо з майдану. Оце Ваша громада. Я не розумію, що це за автономна така громада, що вона з нами навіть не контактує, не приймає взагалі, що ми полтавці. Та рядом живуть люди, у яких є маленькі дітки. Ми їх попросили вимкнути музику, а вони нас обзивають сепарами. Прошу, одягніть прапор, хоча б як галстук. А вони одягнули як желетки. І стоять витанцьовують як кози. Це ж неправильно. Кришмісти поприїжджали якісь. Ми що, схожі на сепаратистів, чи що. Ми майданівці. Ось подивіться. Ми півтора року столи на майдані. Які ми сепари. Ми за єдність України. І взагалі ми більше переживаємо за Україну, ніж ця громада. Що приїхала, незрозуміло яка. Ну якщо ж приїхали, увімкніть тихіше музику, з усіх сторін люди з маленькими дітьми. Є лежачі, є інваліди. Но їм це нужно.      

Єдине, що після дискусії змінилося, то це репертуар з колонок. Активісти з Харкова продовжують витанцьовувати.

Місцеві жителі, від того, що відбувається хапаються за голову. Мовляв, допекло. Дехто вже налаштований радикально.  

Марія місцева мешканка

Надоїдає ось ця вся балда. Скоро перекриємо дорогу, щоб сюди ніхто не заїжджав. Нікуди не вийдеш, бо така от голова від них. І шо воно дає, нічого. Весело їм. Танцюють. 

– Конечно шумно, в таком спальном микрорайоне не должен быть суд. Это ясно. И устраивать такие цирки это недопустимо. Я вот в этом садике всю жизнь проработала, и поэтому вот такое устраивать слезно на это смотреть.

Як би не були проти і місцеві активісти, і мешканці будинків, що розташовані поруч з будівлею суду, танцювальний мітинг не припинявся. Навіть після того, як слухання перенесли.