Сказочный городок посреди мегаполиса

30.06.2012 14:30   -
Автор:

Казкове містечко посеред мегаполісу. І це без перебільшень. Від реконструйованої центральної частини парку Горького очей сьогодні не відірвати. Тут наче променями сонця грає барвами новозбудована клумба. А в посмішці відомих ще з дитинства мультгероїв криється купа позитивної енергії.

Валентина ,харків'янка:

-Мы в восторге, какую прелесть сделали, просто приятно заходить. Такой дизайн, приятно. Все прекрасно, мы благодарны

Ірина і Арсен ,харків'яни:

-Очень зелено, красиво. То что переделали это очень здорово. Потому что воспоминания с кустами -кто, где, откуда. Не-не-не. Это здорово!

Наталія, харків'янка:

-Изменения грандиозные! Очень красивый ландшафт, экзотические растения, и кормушки благоустроены, детям очень должно понравиться

Погодувати птахів з рук, посидіти у затінку серед декоративних дерев на зручних лавах або просто покататися на велосипеді. Це поки гірстка у вирові того дозвілля, яке стане доступним по завершенню повної реконструкції парку Горького.   

Володимир, 11 років:

-Я вот жду, чтобы поскорее закончилась стройка и поскорее мы бы все катались на аттракционах.

І ця мить настане, обіцяють будівельники. Залишилося лише тротуарні доріжки до атракціонів прокласти і центральну алею до ладу привести.  Тоді і її буде не впізнати.

 Віталій, будівельник:

-Здесь как бы все будет не только реставрироваться и свежее все накладываться, и асфальт и всякие разные разрисовки и цветы, и все-все это такое будет прекрасное

А от родзинкою центральної алеї без сумніву стане колесо огляду. Заввишки понад півсотню метрів воно вже велично височиє над парком.

Олена Мітясова ,кореспондент:

-Дивитися на Харків з висоти людям буде не страшно. Бо кабіни на колесі огляду продумані до найдрібніших деталей. З усіх боків вони засклені пластиком. А якщо вже людина зайшла в середину відкрити кабіну під час руху вона не зможе. Ручка знаходиться ззовні.

Атракціони у парку знакові, вони зібрані з усіх куточків світу. Це і американські гірки, і пезанська вежа, і французська карусель. Є навіть дещо і від радянської епохи – яскраве містечно Незнайки і його друзів. А ще сучасні гойдалки, дитячі майданчики та інше.

Олексій ,будівельник:

-Там будет бассейн. Уточки будут плавать на моторчиках

Будівельники, архітектори та скульптори над новим образом парку Горького працюють цілодобово. Без вихідних, і за будь-якої погоди. З такими темпами, планують вони, реконструкцію завершити до Дня міста. Та жоден відвідувач не потрапить на атракціони, поки вони не пройдуть тестування. Бо головне – безпека.