Скандинавська ходьба доступна всім. Для харківських терцентрів закупили професійні спортивні палиці

29.12.2022 11:10   -

45 пар палиць для скандинавської ходьби закупили для міських терцентрів надання соцпослуг. Тепер харків’яни зможуть займатися цим видом спорту професійно і з тренерами. А от чим корисна скандинавська ходьба, які є обмеження та протипоказання – дивіться у наступному сюжеті.

ГАЛИНА ЗАЙМАЄТЬСЯ СКАНДИНАВСЬКОЮ ХОДЬБОЮ
И буду теперь заниматься постоянно! Чтобы быть такой здоровой и молодой!

Усе життя харків’янка Галина займається спортом. Раніше жінка була професійною баскетболісткою, наразі ж – кожен день розпочинає із зарядки, регулярно проводить сеанси йоги та медитації, а нещодавно захотіла освоїти ще і скандинавську ходьбу. Тож тепер відвідуватиме тренування у терцентрі надання соцпослуг Немишлянського району.

ГАЛИНА ЗАЙМАЄТЬСЯ СКАНДИНАВСЬКОЮ ХОДЬБОЮ
У меня все разъехались, куда только не приглашали – я никуда не поехала. Харьков мой самый-самый любимый и дорогой город. Я без него – никуда. Поэтому я в Харькове останусь. Иногда, конечно, слезы льются, но как-то нужно победить все это. Если мы будем так стоять, то мы обязательно победим. Главное – верить в это и не падать духом.

Саме тут вдалося знайти друзів та однодумців, актуальне та цікаве дозвілля. А на спортивних заняттях ще й підтримують фізичну форму, покращують стан здоров’я, розповідають відвідувачі терцентру.

ЄВДОКІЯ ІВАНІВНА ЗАЙМАЄТЬСЯ СКАНДИНАВСЬКОЮ ХОДЬБОЮ
От я зараз одна, мої діти роз’їхалися. І мені дуже тяжко. А коли я сюди приходжу – тут у мене мої подружки. Ми стараємо наряджатися, підкраситися, підмазатися, хочеться, щоб не зовсім ще бути старими. І весь час я займаюся спортом. Ну дуже мені хотілося Скандинавської ходьбою. Та не було в мене такої можливості – купити ці палки.

Цієї можливості, діляться, не було у більшості. Тож і проводити повноцінні тренування не вдавалося. Та нещодавно для міських терцентрів закупили майже півсотні пар професійних палиць для скандинавської ходьби.

СВІТЛАНА ГОРБУНОВА-РУБАН ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ЗДОРОВ‘Я ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ
Наші благодійники й наш депутат міськради Гарбіель Михайлов купили ці палички. Коли я до них звернулася і сказала: «От люди хочуть займатися, та ціна для них досить така, ну непроста». І, дякуючи Богу, вони нам закупили 45 пар таких паличок.

Професійні палиці виконані з якісних матеріалів, вони не гнуться та не стираються під час ходьби, а також – регулюються під зріст спортсмена, кажуть фахівці. Саме такими всі охочі тепер можуть користуватися на тренуваннях, а потім, за бажанням, купити власні та займатися скандинавською ходьбою в будь-який час.

ОЛЕНА КАРАЦЮБА ІНСТРУКТОР ЗІ СКАНДИНАВСЬКОЇ У ТЕРИТОРИАЛЬНОМУ ЦЕНТРІ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ НЕМИШЛЯНСЬКОГО РАЙОНУ
Примерно цена – это нужно смотреть, чтобы палка, когда регулируется – это 500-600 гривен. И дальше там уже в зависимости от материала палок, от всего. Это может быть и 2 тысячи и полторы.

Скандинавською ходьбою можуть займатися люди будь-якого віку та фізичної підготовки, продовжує Олена Карацюба. Однак деякі протипоказання все ж є, а розпочинати тренуватися без професійного наставника – неможна.

ОЛЕНА КАРАЦЮБА ІНСТРУКТОР ЗІ СКАНДИНАВСЬКОЇ У ТЕРИТОРИАЛЬНОМУ ЦЕНТРІ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ НЕМИШЛЯНСЬКОГО РАЙОНУ
Чтобы скандинавська ходьба была безопасной и принесла пользу – нужно научиться этой технике. И помочь может только инструктор. Нет ограничений, за исключением, если проходят реабилитационный период. Допустим, после инфаркта, когда еще не нужны никакие нагрузки. Или на какой-то период времени не разрешает врач, допустим, с суставами или какой-то формой артрита.

Скандинавська ходьба покращує роботу серцево-судинної системи та розвиває суглоби. До того ж, здебільшого тренування проходять на вулиці. А перебування на свіжому повітрі – завжди покращує загальний стан людини. Ніколь Костенко, Сергій Перець, Олексій Старенков, Світлана Бреус. Харьковские