Ситуация на рынке Барабашово не устраивает предпринимателей. Уже больше 1300 человек хотят сотрудничать напрямую с городом

04.03.2019 12:29   -
Автор:
Всіх тих, хто хоче працювати у правому полі та укладати договори оренди напряму с містом на ринку Барабашово утискають та залякують представники концерну "АВЕК", скаржаться самі підприємці. В той же час на ринку знову фіксується неодноразова суборенда -  ігноруючи мораторій, який був накладений міськрадою на укладання договорів оренди всередині ринку Барабашово, з"являються все нові та нові люди, які пропонують укладати договори з бажаючими торгувати на точках ринку.  Біля одного з таких магазинів у субботу зранку зібрались невідомі та перешкоджали роботі майданчику. Переляканий підприємець намагався вивести з напівпорожнього магазину весь товар, який там залишився. Всі інші ж магазини, які були у розпоряджені чоловіка, були опечатані та закриті на замки, ключі від яких невідомо де. 
 
Віктор Нещеретний представник ініціативної групи з захисту конституційних прав підприємців ринку Барабашово
 
Люди, которые у них заключены договора в 2018 году с фирмами, аффилированные с концерном "АВЭК", которые пересдают в аренду торговые места, они – вьетнамские предприниматели решили точно так же как и мы, идти в город, заключать договора напряму с КП "Сучасне місто" и из-за этого на них начался прессинг. Поступает постоянная информация о том, что опечатываются магазины и вешаются дополнительные замки непонятными людьми. В последнее время – новые атаки рейдерского захвата торговых мест. Приходят люди с новыми договорами от новых фирм-прокладок до 2021 года и просто людям говорят: выезжайте-не выезжайте – вы теперь платите нам субаренду.
 
Користуючись тим, що у представників в"єтнамської громади дуже гостро стоїть питання мовного бар'єру, представники концерну "АВЕК" не зупиняються та продовжують встановлювати свої правила, що не підкріпленні жодним документом. 
 
Віктор Нещеретний представник ініціативної групи з захисту конституційних прав підприємців ринку Барабашово
 
В конечном итоге люди, представляющие администрацию рынка отвели предпринимателя, который хотел выехать, за угол. Сказали ему: закройся сейчас, приди через пару дней в администрацию – мы тебе покажем нового арендатора, будешь платить ему деньги,  будешь работать, стоять спокойно.
 
Така атмосфера, що панує на ринку, підприємців не влаштовує. Не влаштовує і те, що питання оренди й досі стоїть дуже гостро і наразі не зрозуміла політика концерну "АВЕК", адже в  їх угодах існує безліч підводних каменів.
 
Туан підприємець 
 
Мы хотим работать и платить в белую, чтобы все налоги, которые мы платили, чтобы они пошли на бюджет города, во-первых. Во-вторых, все это время мы платили в тени. Все наши деньги просто шли в никуда и никто об этом не говорил и нас хотят держать такими как и были, чтобы мы платили деньги в никуда. То есть мы получается все это время не внесли никакой вклад в развитие самого города, а мы сейчас хотим, чтобы мы, все предприниматели, работали вместе и платили в белую, чтобы наш город развивалcя и наши деньги было понятно куда мы их тратим.
 
Наразі, додають підприємці, такої позиції дотримуюються вже понад 1300 осіб, які прагнуть співпрацювати напряму з комунальним підприємством " Сучасне місто".
 
Анатолій Бондалетов представник ініціативної групи
 
Естественно, мы продолжаем борьбу за свои права предпринимателей. Мы уже работаем давно, всем известно, с городскими властями, с горсоветом. поэтому будем продолжать действовать в том же ключе.