Синоптики обещают усиление морозов, осадки вскоре прекратятся

05.02.2020 12:46   -
Автор:
Як і обіцяли синоптики, лютий не обмежився сухою і теплою погодою і на початку місяця таки випав довгоочікуваний сніг. Щоправда, за данними регіонального гідрометцентру, випало його не так вже і багато, всього 4 мм. В області сніговий покров сягав подекуди 9-ти см, у Харкові близько 3-х. Але сніг був мокрий і здебільшого танув, бо на сьогодні средньодобова температура повітря ще залишається плюсовою, за підрахунками синоптиків, на 7 градусів вище за кліматичну норму. Але так, вважають, буде не довго. Вже у четвер вночі значно похолодає, подеукди стовпчик термометру знизиться до позначки мінус 10.  При цьому в області вируватиме негода, обіцяють, місцями хурделеці зі шквальним вітром. 
 
6 лютого. Вночі по області хуртовина. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, вночі пориви 15-20 м/с. По місту: вночі сніг, вдень без опадів. Температура повітря вночі -5-7°, вдень 1-3° морозу.
 
7 лютого. Вночі часом сніг, вдень місцями невеликий сніг. Слабка хуртовина. На дорогах ожеледиця. Вітер північний, вранці та вдень місцями пориви 15-20 м/с.
Температура повітря вночі 5-10° морозу, вдень 3-8° морозу.
 
І тільки 8-го лютого Південний циклон, що приніс опади і зараз проходить півднем країни, залишить територію Харківщини. Але холоднеча не відступатиме, навпаки мороз посилиться. І у вихідні, згідно з прогнозом місцевих синоптиків, ще буде лютим. 
 
8 лютого. Температура повітря: вночі 9-14° морозу, вдень 3- 8° морозу.
 
9 лютого. Вночі 7-12° морозу, місцями – 15-20°, вдень 2-7° морозу
 
Без опадів. На дорогах ожеледиця.  
 
Але і мороз цей не надовго. Вже з 10-го, 11-го числа синоптики очікують потепління.